Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chci zmírnit sklon stávajícícho prudkého betonového schodiště. Plánuji ho tedy protáhnout a přidat tak 3 schody. Napadlo mě na stávající schody postupně přidávat nějaký materíál* - mám nepotřebná prnka a až doladím výšku tak na to dát koupené nášlapy a podstupnice a přivrtat to do původních betonových schodů.
* dotaz je, zda můžu podkládat prkny, popřípadě EPS, semtam tenký plátek z lamino podlahy a podobně, nebo to mám dobetonovat? ...
Co si o tom myslíte?
4x
Pokud je výška stupně tak nějak akorát, tedy něco kolem 17 cm, nemůžeš přidat tři stupně. Musíš současné stupně pouze rozšířit. Tedy dole schodiště natáhnout, otázka je, zdali je na to dole místo. Nejlépe podle vzorce co zde již zazněl, tedy dvě výšky a jedna šířka je 63 cm.
Dale nesmíš zapomenout na tloušťku nášlapů, o tu tloušťku musí být beton nižší. Tedy po vybetonování bude první schod nižší a poslední vyšší než ostatní. Nášlapy se to pak srovná.
Ale ať to uděláš jakkoliv, pohled z boku bude zoufalej. Dole široký, nahoře úzký.
2x
"Co si o tom myslíte?"
Že je to pěkná fušeřina, hodná někdejšího OPBH
. Bude jen otázka času, kdy se Vám to vymstí a budete to předělávat.
1x
Naprosto nereálné. Nejdříve nakreslit , zjistit, zda-li je dostatek místa na prodloužení schodiště cca o 1m a více. Pak zjistíte, že to je vlastně paskvil. Vrstva betonu bude u prvních stupňů značná. Posouzení statikem? Založení prvního stupně v podlaze? A to vše za dodržení vzorce pro návrh 2v+š=630mm. Při snižování výšky stupně se délka schodu prodlužuje!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.