Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chci zmírnit sklon stávajícícho prudkého betonového schodiště. Plánuji ho tedy protáhnout a přidat tak 3 schody. Napadlo mě na stávající schody postupně přidávat nějaký materíál* - mám nepotřebná prnka a až doladím výšku tak na to dát koupené nášlapy a podstupnice a přivrtat to do původních betonových schodů.
* dotaz je, zda můžu podkládat prkny, popřípadě EPS, semtam tenký plátek z lamino podlahy a podobně, nebo to mám dobetonovat? ...
Co si o tom myslíte?
"Co si o tom myslíte?"
Že je to pěkná fušeřina, hodná někdejšího OPBH . Bude jen otázka času, kdy se Vám to vymstí a budete to předělávat.
Naprosto nereálné. Nejdříve nakreslit , zjistit, zda-li je dostatek místa na prodloužení schodiště cca o 1m a více. Pak zjistíte, že to je vlastně paskvil. Vrstva betonu bude u prvních stupňů značná. Posouzení statikem? Založení prvního stupně v podlaze? A to vše za dodržení vzorce pro návrh 2v+š=630mm. Při snižování výšky stupně se délka schodu prodlužuje!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.