Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z peřiny prošívanou deku.?

Od: hankas® odpovědí: 20 změna:

Dobrý večer. Mám novou péřovou peřinu,ale chtěla bych jí přešít na prošívanou deku,nepotřebuji jí vyčistit.

Potřebuji,aby mi jí odvezli a přivezli. okr Rakovník. Děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zkuste se domluvit na "Peří Mareš" peri-mares.cz/... . Možná by vám vyšli vstříc.

hodnocení

To me taky napadlo ale nechce se mi to posilat az na Moravu ,ale asi to udelam. Dekuji ;)

hodnocení

3x

Obávám se, že bez čistění nebudou chtít šít. Před cca 8 lety jsem nechala vyčistit a ušít 3 prošívané deky z duchen. Zaplatila jsem asi 3000kč. Už bych do toho nešla, peří se musí pravidelně čistit a to není levné. Dnešní moderní přikrývky jsou lehounké a dají se prát na 60st. a pořídíte je za pár stovek.

A kolik si myslíte, že stojí kvalitní péřová deka a polštář?

Podle mě duchnu žádná umělohmotná přikrývka nenahradí. V zimě při mrazech každý rok ven na klepač a roztoče to zahubí.

Máme peřiny už 45 - 55 let a 2x přešité. Vyplatilo se.

př.

kubesova-povleceni.cz/...

Samozřejmě vím kolik stojí nová péřová duchna. Jde mi o hygienu, promiňte, ale 1x za rok nechat peřinu vymrznout mi nestačí ! Nejde jen o roztoče a za ty roky musí být duchna pěkně propocená!

Já v ložnici skoro netopím. Ve vytápěné místnosti skoro neusnu. Propocené nemám a cychu peru jednou za týden.

hodnocení

3x

Zavolejte Marešovi a dále posílám odkaz na sběrnu Mareše v Rakovníku

Z peřiny prošívanou deku.?

hodnocení

2x

Proč se nepoptáš přímo čistíren peří?

V nadpisu otazník, ale v textu máš jasný požadavek.

Pochybuji, že ti malou peřinu odvezou, přešijí a přivezou jako mini deku zpět. Já peřiny vždy dovezl sám a sám vyzvednul a spojil to s čištěním.

...

Rada tedy spíše zní, kde jsou čistírny peří v Rakovníku a okolí?

doplněno 27.07.21 22:11:

Máte tam tečku i otazník.

Takže hledáte švadlenu. Bohužel na prošívání dek je tuším potřeba spešl stroj. Normální šicí stroj nepobere pod tu nožnu takový objem textilu.

hodnocení

Nepotrebuji cistirnu. Mozna nejakou svadlenu. Jak to mam odvezt auto nemam? Otaznik jsem tam nepsala , ale tecku.
hodnocení

To vim , jinak bych si ji presila sama.

Neupjal bych se v takovém případě na čistírny v blízkém okolí. Hledal bych na firmy.cz čistírny peří a postupně obvolával ty, které s tím nemají problém a udělají to.

Poslání až na Moravu nebo ku Plzni je pak úplně jedno. Ceník PPL či pošty nebo Toptransu je stejný a jednotný po celé ČR.

Dobře pořiďte ;)

Na přešití peřiny na prošívanou nepotřebujete speciální šicí stroj. Mám veritasku 45 let a asi před 30 roky jsem ji dala na dvůr a šila. Peří z peřin nasáčkovala do sáčků,vážila aby každý měl stejné množství.Vyznačila na sypkovině stehem ty čtverce a pomalu 1 po druhým přidávala peří a prošívala. Práce to byla hrozná-pomalá. Vím že jsem to šila asi 2 dny po chvílích,syn měří 204 cm. tak jsem mu šila moooc dlouhou.Má peřinu do dneška. 1x za čas jí dá k Marešovi vyčistit a ušít novou sypku. Dřív se běžně šily peřiny doma. Ale když si vzpomenu na ty rozpíchané prsty od špendlení a peří létalo okolo,tak už nikdy více.Kupuji u Mareše péřové polštáře spousty let a je to asi nejlepší dodavatel peří u nás.

hodnocení

Vím,že je s tím práce, proto si chci deku nechat ušít. Peřinu mám zrovna od Mareše :)

staraid
hodnocení

0x

Když najdete poradnu, tak najdete i tel. číslo na nejbližší čistírnu peří. Tam peřiny přešívají. U nás by vám deku neušili pokud peří nevyčistí. Uvažujte, kdo se má přehrabovat v peřině, když o původu nic neví. Napřed vyčistí a pak ušijí.

Až zjistíte telefon, zavolejte jim a dozvíte se podrobné podmínky. Zároveň si vyhledejte číslo na taxíka, který vás tam doveze. Jinak si myslím, že peřina by se vlezla i do velkého baťohu, je lehká a vy si uděláte výlet.

hodnocení

Tak moje perina zrovna moc lehka neni a tahnout ji na zadech v mem veku , to by byla asi moje posledni cesta. Taxi si opravdu dovolit nemohu. Dekuji za radu.

Tak zkuste poprosit syna/dceru nebo souseda nebo známého/známou. Víc vám tu opravdu nikdo není schopný poradit. Takový servis jaký si představujete vy, dnes nikdo nedělá..

Manželka nám ušila péřové deky z peřin sama a na běžném stroji (Lucznik). Koupila novou sypkovinu, nastříhala na potřebný rozměr, sešila obě dlouhé strany a jednu krátkou - zhotovila vlastně "pytel" a obrátila švy dovnitř. Pak rozměřila a prošila švy na délku na celé ploše (krejčovskou křídou předkreslit čáry pro podélné švy a rovněž pro příčné). Poté vždy dala po hrstech peří do podélně sešitých kapes a zase prošila napříč. Opět dala další vrstvu a prošila. Naplněnou část kladla mimo stroj vlevo a prázdnou sypkovinu měla smotánu pod ramenem stroje. Takto až do konce a konec zapošila kraje dovnitř a šev vně. Prováděla sned před 40-ti lety a máme je dodnes.:)

Ano, přesně tak jak píše bohumil jsem je také před 40 lety šila. Jestliže máte šicí stroj a nemusíte být ani zručná švadlena, je to jen šití rovně. Při plnění jsem si nandala peří do igelitových pytlíků, těch 5 nebo 6. Do všech stejně, i jsem to vážila. Pak jsem pytlíky s peřím strkala do těch našitých tunelů, tam vysypat a zašpendlit na příčně nakreslené čáře aby peří nešlo zpět. Když máte vysypaných všech 6 pytlíků, tak přešít. Je lepší když plnění a šití dělají dva. Jeden připravuje peří a druhý to šije. Nebo když jste sama, déle to trvá a je potřeba aby jste na to měla čas a klid.

hodnocení

Nemusite mi to vysvetlovat , vim jak se to sije , jsem z oboru.

Když jste z oboru tak máte určo stroj. Pomaličku šít a máte to zadara,jen za sypek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]