Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Mám novou péřovou peřinu,ale chtěla bych jí přešít na prošívanou deku,nepotřebuji jí vyčistit.
Potřebuji,aby mi jí odvezli a přivezli. okr Rakovník. Děkuji
Obávám se, že bez čistění nebudou chtít šít. Před cca 8 lety jsem nechala vyčistit a ušít 3 prošívané deky z duchen. Zaplatila jsem asi 3000kč. Už bych do toho nešla, peří se musí pravidelně čistit a to není levné. Dnešní moderní přikrývky jsou lehounké a dají se prát na 60st. a pořídíte je za pár stovek.
A kolik si myslíte, že stojí kvalitní péřová deka a polštář?
Podle mě duchnu žádná umělohmotná přikrývka nenahradí. V zimě při mrazech každý rok ven na klepač a roztoče to zahubí.
Máme peřiny už 45 - 55 let a 2x přešité. Vyplatilo se.
př.
Samozřejmě vím kolik stojí nová péřová duchna. Jde mi o hygienu, promiňte, ale 1x za rok nechat peřinu vymrznout mi nestačí ! Nejde jen o roztoče a za ty roky musí být duchna pěkně propocená!
Já v ložnici skoro netopím. Ve vytápěné místnosti skoro neusnu. Propocené nemám a cychu peru jednou za týden.
Proč se nepoptáš přímo čistíren peří?
V nadpisu otazník, ale v textu máš jasný požadavek.
Pochybuji, že ti malou peřinu odvezou, přešijí a přivezou jako mini deku zpět. Já peřiny vždy dovezl sám a sám vyzvednul a spojil to s čištěním.
...
Rada tedy spíše zní, kde jsou čistírny peří v Rakovníku a okolí?
Máte tam tečku i otazník.
Takže hledáte švadlenu. Bohužel na prošívání dek je tuším potřeba spešl stroj. Normální šicí stroj nepobere pod tu nožnu takový objem textilu.
Neupjal bych se v takovém případě na čistírny v blízkém okolí. Hledal bych na firmy.cz čistírny peří a postupně obvolával ty, které s tím nemají problém a udělají to.
Poslání až na Moravu nebo ku Plzni je pak úplně jedno. Ceník PPL či pošty nebo Toptransu je stejný a jednotný po celé ČR.
Dobře pořiďte
Na přešití peřiny na prošívanou nepotřebujete speciální šicí stroj. Mám veritasku 45 let a asi před 30 roky jsem ji dala na dvůr a šila. Peří z peřin nasáčkovala do sáčků,vážila aby každý měl stejné množství.Vyznačila na sypkovině stehem ty čtverce a pomalu 1 po druhým přidávala peří a prošívala. Práce to byla hrozná-pomalá. Vím že jsem to šila asi 2 dny po chvílích,syn měří 204 cm. tak jsem mu šila moooc dlouhou.Má peřinu do dneška. 1x za čas jí dá k Marešovi vyčistit a ušít novou sypku. Dřív se běžně šily peřiny doma. Ale když si vzpomenu na ty rozpíchané prsty od špendlení a peří létalo okolo,tak už nikdy více.Kupuji u Mareše péřové polštáře spousty let a je to asi nejlepší dodavatel peří u nás.
Když najdete poradnu, tak najdete i tel. číslo na nejbližší čistírnu peří. Tam peřiny přešívají. U nás by vám deku neušili pokud peří nevyčistí. Uvažujte, kdo se má přehrabovat v peřině, když o původu nic neví. Napřed vyčistí a pak ušijí.
Až zjistíte telefon, zavolejte jim a dozvíte se podrobné podmínky. Zároveň si vyhledejte číslo na taxíka, který vás tam doveze. Jinak si myslím, že peřina by se vlezla i do velkého baťohu, je lehká a vy si uděláte výlet.
Tak zkuste poprosit syna/dceru nebo souseda nebo známého/známou. Víc vám tu opravdu nikdo není schopný poradit. Takový servis jaký si představujete vy, dnes nikdo nedělá..
Manželka nám ušila péřové deky z peřin sama a na běžném stroji (Lucznik). Koupila novou sypkovinu, nastříhala na potřebný rozměr, sešila obě dlouhé strany a jednu krátkou - zhotovila vlastně "pytel" a obrátila švy dovnitř. Pak rozměřila a prošila švy na délku na celé ploše (krejčovskou křídou předkreslit čáry pro podélné švy a rovněž pro příčné). Poté vždy dala po hrstech peří do podélně sešitých kapes a zase prošila napříč. Opět dala další vrstvu a prošila. Naplněnou část kladla mimo stroj vlevo a prázdnou sypkovinu měla smotánu pod ramenem stroje. Takto až do konce a konec zapošila kraje dovnitř a šev vně. Prováděla sned před 40-ti lety a máme je dodnes.
Ano, přesně tak jak píše bohumil jsem je také před 40 lety šila. Jestliže máte šicí stroj a nemusíte být ani zručná švadlena, je to jen šití rovně. Při plnění jsem si nandala peří do igelitových pytlíků, těch 5 nebo 6. Do všech stejně, i jsem to vážila. Pak jsem pytlíky s peřím strkala do těch našitých tunelů, tam vysypat a zašpendlit na příčně nakreslené čáře aby peří nešlo zpět. Když máte vysypaných všech 6 pytlíků, tak přešít. Je lepší když plnění a šití dělají dva. Jeden připravuje peří a druhý to šije. Nebo když jste sama, déle to trvá a je potřeba aby jste na to měla čas a klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.