Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Asi před rokem jsem řešila problém protékající terasy. (téma už nemohu najít). Terasa prosakuje, navíc po zimě spáry jsou vymleté, dlaždice uvolněné. Vím- dlaždice vybouchnout, udělat novou izolaci a dát nové. Bude to ale napořád, když už se to jednou dělalo? Visutá terasa má 18m2. Slyšela jsem o pochozové folii, která může být na dlaždicích a je mrazuodolná a tepelně odolná. Terasa je na jižní stranu. Máte někdo zkušenosti nebo víte o podobném řešení?
Jarm,
nechtěl jsem se vyjařovat, ale když chcete, řeknu svůj názor. Někdo špatně provedl dílo. Odstranit dlažbu, to asi ne, ale stále si myslím, že to lze podle návodu Hasoftiu lze opravit na součastnou dlažbu.
Milane, díky za názor. To je prokletá dlažba. 3 různí řemeslníci a je to tak pořád. Mě to straší jak "půjčka od Komerční banky".
Zkusím si dát čas a klid a prostudovat. Trutnovská firma, která se mi před chvílí ozvala mi nabízí pochozovou folii se zárukou 30ti roků za cca 1500-2000Kč. Je to velká částka, která mě děsí také. Musím to vyřešit jednou pro vždy, jinak budu mít pořád bezesné noci.
Dobrý den, jsem z Prostějova. Je to hodně daleko, naúčtovali by mi i cestu a přespání. Navíc takovou cenu nehodlám asi dávat.
Řeším stejný problém -izolace terasy, plánuji asi Fatrafol a ted´ se mi nabízí izolační systém Kemperol, znáte někdo?
Ještě nevím cenu ani trvanlivost, kdo má zkušenosti?
Kemprenol neznám, jen jsem se zběžně dívala na google, nenašla jsem zatím kontakt na českou firmu. I toto je zajímavé. Zkusím pohledat více. Kdyby někdo něco našel, kontaktujte mě prosím.
Mám nabídky na Fatrafol. Cena za 18m2 mi vyšla cca na 20tis. Firma mi dává 10 let záruku, ostatní tak 2 - 3 roky. Ještě nemám objednávku potvrzenou.
Kemperol nabízí např. Friml stavby, Praha 6, ale zatím nevím cenu ani záruku či životnost, což je důležité.
Jinak stále váhám co na tu terasu dát a jak vy?
Budu objednávat Fatrafol- pochozovou folii. Dělají ji v barvě světle a tmavě šedé a zelené. Bylo mi sděleno, že je to jak měkkčí linoleum (to znamená pružnější). Záruku mi tato firma na funkčnost dává 5 roků, životnost folie je 30 roků. Zastřešením terasy bych si zkazila ten volný prostor - i když to bylo jedno z řešení. ( cena 48 tis.- mám cenovou nabídku)Protáhnout střechu mi nic neřeší, protože při bočním větru bych tam měla napršeno znovu. Ptala jsem se, zda tedy na tuto folii mohu dát květináče či zahradní nábytek. Vše ano, pouze nožičky nábytku by neměly být ostré. Cena se vším všudy - tedy i s přesunem hmot nepřesáhne cenu 20tis. Další firmy - ze stejného materiálu a stejné tloušťky mi účtují i 24-28tis. se zárukou 2 let.
Vím, že před rokem či dvěma jsem tento problém řešila a bylo mi řečeno, že chci neskutečnou věc. Ponechat původní dlaždice a dát nějaký materiál, který by odolával běžné zátěži, slunci a mrazu. Jde to pořád dopředu a jak bylo také již psáno, skutečně před 30ti roky nebylo vůbec nic - ani ty pořádné dlaždice.
terasa na jih nanic. v létě se na dlažbě dají smažit vajíčka. radikálně- zasklít, pevná zateplená střecha, stav. povolení na zasklení terasy 10% Dph (ne zimní zahrada, tam je 20%)j je- li visutá povolat statika, dle jeho doporučení příp. podezdít. bezva rozšíření místností sousedících s terasou, zároveň i zateplení těchto místností.
tento problém jsem řešil také a nakonec jsem protáhl nad terasu střechu - protože když jsem si spočítal komplexní generálku terasy 15 x 3,5 , tak na mne šly mrákoty, protože technologie před 30 lety byla uplně na prd - dnes se to dělá uplně jinak...přikláněl bych se k zastřešení - či prosklení terasy jak doporučuje kolega výše - vše je o penězích...hezký den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.