Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dutina ve zdi

Od: ji* odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

na měm RD probíhá rekonstrukce elektřiny, po vybourání starého rozvaděče se zjistilo že za ním je velká dutina ve zdi - zeď šířka 50cm dutina je uprostřed rozměr odhadem (dxvxš) 100x70x20cm osobně to vypadá jak kdyby prostřední řada cihel ve zdi chyběla, byla kdysi vybourána - jsou tak vidět pozůstatky z něčeho původního (možná tam byl venkovní rozvaděč - dům cca 70let starý teď je za zdí přístavba garáže) dutina nikam nevedel, účel nemá žádný ze všech stran jsou cihly... po vybourání se mluvilo o dozdění, nicméně se člověk párkrát otočí a už je tam novej rozvaděč se slovy "ta dutina tam byla předtím, bude tam i potom" rozvaděč drží na 4 šroubech + spodní část a boky jsou vypěněné... mě se to moc nelíbí, otázka je co s tím? dozdít už to nejde... je možno to celé (nebo aspoň něco) vystříkat pěnou i když jí tam padne hodně? Nebo namíchat řidší maltu nějak to tam "nalít" s kusy cihel apod?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Proč Vám tam ta dutina vadí? Píšete, že je za zdí přístavba garáže, takže ani zeslabení tepelné izolace nebude nijak podstatné. Zapěnit to sice lze a spotřeba pěny nijak závratná nebude, ale hrozí to, že Vám pěna vytrhne rozvaděč ze zdi. Mně takhle přes noc nadzdvihla vanu z půlky plnou vody o 2 cm.

ji*
hodnocení

Prostě mi vadí... je fakt že tam byla, tak tam asi klidně může být dál... nicméně v zimě mi z té strany "táhne zima" nicméně mě nikdy nenapadlo zjišťovat zda netáhne od rozvaděče... třeba by to bylo lepší i když to zní jako blbost :)

hodnocení

2x

Zbytočné si robíte starosti,vonkajšie rozvádzače majú dokola vzduch a ničomu to nevadí,tak ani tá vaša medzera nebude ničomu vadiť.

hodnocení

1x

Vypenit, ale nizkoexpanznou a protipoziarnou penou. Postupne, nie naraz, moze to zdeformovat rozvadzac.

krtek6
hodnocení

1x

Ta díra se měla dozdít a doházet maltou a pak osadit rozvaděč...někdo byl zas rychlej jak sračka a řešil to způsobem "můj problém to není"

ji*
hodnocení

Přesně tak to bylo... hold co si člověk neudělá sám nikdy nebude dle jeho představ...

Jj tomu vzdávate HOLD že je to špatně? nebo je HOLT takhle blbě udělané?

hodnocení

1x

Přidám se k těm, co píšou, ať ta díra tam je. Čemu to vadí? Ničemu.

hodnocení

0x

Jestli ti vadí mezera za rozvaděčem, tak zeď má vždycky dvě strany. Z jedné strany máš zazděný rozvaděč. Z druhé strany můžeš vybourat otvor a tímto otvorem dozdít (vyplnit) mezeru a potom zazdíš i ten vybouraný otvor.

Ale pokud tam ta mezera je kvůli vyustění husích krků, tak při potřebě protáhnout nějaký nový kabel stávajím husím krkem, který ty zazdíš, tě elektrikáři budou proklínat. A možná budou znovu vysekávat rozvaděč nebo zazděnou mezeru.

ji*
hodnocení

kdybych vysekal z druhé strany díru tak vše nad tím (patro - zeď je nosná) bude ve vzduchu... sice by to zdivo rozneslo a asi by to nespadlo ale zkoušet se mi to rozhodně nechce... vyústění tam není, ale možná kdysi bylo... elektrika tu vypadá že byla rekonstruovaná-doplněná-předělávaná několikrát dle těch nesmyslů co se objevují při vysekávání takže kdo ví jak to vzniklo... osobně tipuji že to dřív byla venkovní zeď a byl tam elektroměrový rozvaděč.

hodnocení

0x

Dobrý den.

Jestliže ta dutina nemá vliv na nosnost zdiva a je problém jen tepelně izolační a do dutiny je alespoň trochu přístup, nacpal bych tam skelnou /minerální /vatu vhodné tuhosti a hotovo.

kare
hodnocení

0x
A dozdít to měl elektrikář? *smich*
Buďte rád, že jde práce od ruky. :)
Pokud Vám to nedá spát, tak tam dejte nízkoexpanzní pěnu.

Jakoukoliv pěnu, tu nejlevnější, nic se nestane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]