Dobrý den, cca 2 m od domu máme uměle vybudovanou strouhu. Široká je cca 3 m. Sousedé si tam vybudovali malou hráz, aby měli kde koupat psa. Problém je, že s hrází se zvýšila hlučnost protékající vody a to nám vadí, především v noci, kdy nelze u otevřeného okna spát. Jak a kdo toto řeší, pokud se nelze se sousedy domluvit? Zásahy do vodního toku jsou zakázány, ale nějak nevím jak a kde řešit.
Opravdu je hluk vody tak nesnesitelný, že si hodláte pokazit vztahy se sousedy? Opravdu nespíte protože vás ruší voda? Není to horkem? Dobrý soused je k nezaplacení a je mnohdy lépe ledacos přehlédnout, než si sousedy znepřátelit.
su
Ano, je nesnesitelný v tom smyslu, že nám snižuje kvalitu bydlení a takové věci se běžně řeší. Já sousedy také ničím neobtěžuji. Hledám tady konstruktivní řešení a odpověď na otázku, kterou jsem položil. Rádoby chytré rady zda si chci kazit vztahy se sousedy si prosím nechte, přemýšlet umím sám. Z mé strany navíc nikdy k ničemu takovému nedošlo.
Odplavala jen jednou, kdy byly opravdu velké deště a měli jsme vodu u baráku. Jinak drží.
asd1
Nepochopil
Prostě vlez do potoka a šutry odházej do pryč. Sousedovi normálně řekni že to dělá kravál a nemůžeš spát a když to tam udělá znova tak to budeš řešit se správcem toku..
Psa si může koupat na zahradě v psím bazénku nebo ho jít venčit o kus dál k vodě, beztak s nim (doufám) chodí na procházky...
To si postavili jen tak? Tomu se mi nechce ani věřit. Mají vůbec sousedé povolení pro nakládání s vodami? Zeptejte se na vaší radnici - odboru životního prostředí.
Ono to není jen tak.
su
Ano, jen tak. Jsou to silní chlapi, dali šutr k šutru a už to bylo. Právě že do vodních toků nesmí zasahovat jen tak někdo, jde mi o to, kdo má toto řešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.