Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit termostat PT14-P

Od: rk* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,poradil by mi někdo,jak zapojit novější termostat místo starého Rega.Používám k ovládání ventilátoru akumulačních kamen.U Rega jsou tři dráty,jeden na pozici 4,to je přívod(je pod napětím) a dva na pozici 3,ty spouští ventilátor po sepnutí termostatu. U nového termostatu jsou zapojeny tři pozice.Předpokládám,že napětí bude na L,ale ty dva, co spouští ventilátor ,nevím kam zapojit.Díky za odpověď.

Jak zapojit termostat PT14-P
Jak zapojit termostat PT14-P #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Koupil jste si termostat, který je napájený ze sítě a tedy potřebuje ještě vodič N - ten tam pravděpodobně v tuto chvíli nemáte a musel byste to přepojit na druhé straně kabelu tak, abyste z jednoho vodiče udělal N. Jinak oba ty vodiče k ventilátorům přijdou zapojit na tu výstupní svorku. Na dálku a hlavně laikovi těžko radit. Buď to svěřte elektrikáři, nebo termostat vraťte a kupte si napájený z baterií, kde stačí připojit pouze dva vodiče - ten pak zapojíte úplně stejně jako staré REGO (tedy spíše než na REGO to vypadá na MMG Budapešť).

rk*
A jaký bateriový by jste mi doporučil. Aby s tím fungoval. Díky

Nevím jaký mají odběr vaše ventilátory, ale termostat PT21 sepne až 5A při 250V což je 1250W, v případě že by to nestačilo tak by vám do kamen určitě nějaký šikovný elektrikář připojil pomocné relé. Ten termostat je napájený z dvou tužkových baterií. Je to šikovný termostat - mluvím z vlastní zkušenosti, spínáme s ním elektrokotel.

Buď obyčejnější PT10 nebo lepší a osvědčený PT21.
PT10:
elektrobock.cz/...
PT21:
elektrobock.cz/...
PT21 jsem měl doma, než jsem ho vyměnil za chytřejší s wifi, fungoval naprosto spolehlivě a baterky vydržely dost dlouho. Mohu doporučit.
rk*
hodnocení

Mám akumulačky Emko M30AK zapojeny na napětí 400V. Zde je manuál esvit.cz/...

jipka
hodnocení

0x

Prosím co máte za typ rega? Koukám do katalogu a popis svorek 3,N,U1,U2.. Rega , která znám mají a byly napájeny sítí tzn. 230V jak fáze tak nulák. Pokud je to skutečně rego pak nekupujte již jiný. náhrada je možná. Pokud si nejste jistý zavolejte elektrikáře. Ten si s tím poradí..

rk*
hodnocení

Není to Rego,kolega tady mě poučil,je to MMG Budapešť

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]