Zdravím. Chystám se v bytě oskrabat zdi a vymalovat. Zároveň mám předběžne domluvene nové podlahy. Pokládat se má vinyl, ale nejdřív v Září. Plánují tedy během srpna vyřešit zdi, strhnout staré listy a vymalovat, takže se muže původní podlaha pokapat barvou a nic se neděje. V září následně podlahu strhnout a pustit k práci odborníka na podlahy. Údajně používa odsavani při vyrovnání povrchu, další nepořádek během práce nehrozí. Jaký mate názor vy? Muzu vymalovat predtim a nemít strach, že při práci zdi uspini atd nebo vymalovat raději až po položení podlah. Díky. Jožka
Pokud mám Oškrabat několik vrstev starých maleb,pak to udělám ještě před novou podlahou.Kromě toho škrábání provádím tak,že vždy namočím pruh stěny válečkem s horkou vodou širokou špachtlí škrábu seshora a přikládám ke stěně větší krabici,nebo plech na pečení,do nichž stšrky chytám.Obvykle mám po této operaci hned uklizeno.Přikrývat podlahu folií nepoužívám,lepší jsou staré kartony.Nepletou se tolik pod nohy.Seškrabanou stěnu je vhodné lehce přebrousit brusnou síťkou.Případně přeluxovat.Pokud se vyskytnou nějaké větší destrukce na stěně,použiji finální stěrku a široké hladítko.Malování vždy na zcela suchou stěnu.Penetrace je zbytečná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.