Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nemá někdo zkušenosti s napojením odpadu kondenzátu z klimatizace v panelákovém bytě?
Děkuji
Su rozne riesenia, sam mam na balkone vyvedeny kondenzat z obochu vnutornych jednotiek, tahane je to spolu s potrubim chladiaceho media. Podkladam tam vedro, raz denne ho vylejem do wc.
Ini ludia maju aspon meter dlhu rurku z balkona a kvapka to na travu, len pri silnom vetre a vyssom poschodi sa stava, konci to na balkone niekoho ineho.
Dalsie riesenie je, napriklad ked mate vnutornu jednotku na stene, kde na druhej strane je bytove jadro, napojit sa na kanalizaciu cez maly sifon. Kondenzat je voda, predavaju sa aj malicke cerpadla viete to hnat podhladom a stenami tiez niekam do kanalizacie.
Jaktože ten Peter neporadil? Dávat to do kýble, je nejekologičtější - kromě zalévání. Máme známé, kteří kvůli kapání při ohřívání bojleru rozbili celý sklep, aby to šlo do kanalizace, my tam máme kýbl, který taky občas použiju do záchodu. To dnešní čímdál horší zesložiťování všeho možného je fakt cesta do pekel. Za chvíli a by si člověk kvůli troše vody pořizoval solární pohon, který to bude vysušovat.
Mám tam kyblík. Když jsem doma tak vyleju do WC. Když doma nejsem klima vypnuté. Nač to budete řešit složitě když je to tak jednoduché,mám klima +- 10 let.
@id - a Vy jste co? Slovák žijící u nás? Protože nepíšete ani česky ani slovensky. Jo, ale slušné vychování Vás minulo, to jo.
ajvn - a ukažte mi v čem nejsem slovák nebo čech.Jsem rom no a co? Dáte si se mnou kafe nebo si budete držet kabelku na hrudi a roušku na obličeji.U nás se tohle bonzáctví nenosí.Zase mi ten příspěvek můžete nabonzovat a tím dokázat jak jste ubohá.A tím Vás neurážím.
Jen jsem napsal svůj názor.Můžete mi napsat v čem byl špatný? Jestli nemůžete a nemáte důkaz tak raději mlčte. A tím nijak neporušuji Z2.
Já nemám.
Vím, že odpověď byla stejně tupá jako otázka - tak ještě doplním zkušenost.
Moje klimatizace má kondenzát odveden k rostlinám, které mají rády vlhko. Ale nemám byt, jen RD.
V bytě bych řešil podobně - tj. napojit na květináče...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.