Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se přestěhovat

Od: danateskova odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, potřebuji se přestěhovat do nového bytu, ale jsem sama, stará 65 let a nevím jak si s tím poradit. Existují nějaké firmy, které by mi s tím od balení věcí po montáž v novém bytě, pomohly?

Díky za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Obávám se, že se založenýma rukama se nedoplatíte. Máte nějaký handicap, že nemůžete alespoň pobalit věci? Smýkat nic těžkého samozřejmě nemusíte, od toho jsou stěhovací dělníci. Musíte si minimálně sehnat třeba krabice od banánů apod - z obchodu zdarma a do nich nabalte oblečení a drobné věci. Zapojte ideálně známé, rodinu, za úplatu sousedy apod. Firmy na stěhování vás přestěhovat umí komplet, na montáži nábytku se domluvte s nimi nebo následně někoho, jako hodinový manžel.

Oblečení a peřiny jsme stěhovali tak, že jsme všechno vyndali ze skříně, položili na rozložené plátěné prostěradlo a svázali do uzlu protilehlé rohy.

hodnocení

5x

Stará 65 let? Tedy mladší jak já. A nedělal bych z toho vědu.

hodnocení

3x

Dobrý den, jestli nepomohou příbuzní,nebo sousedé, tak snad tato firma,ale nevím,kde bydlíte.

vyklizeniextra.cz/...

Zjistěte si víc informací o firmě. Určitě Vám tady ještě někdo poradí.

hodnocení

0x

Kde bydlíte?

cutora
hodnocení

0x

Nejste stará, mě je také 65 let a jsem v nejlepších letech.

Ano, existují stěhovací firmy, které Vás odstěhují, mnohé mají k zapůjčení krabice, do kterých si dáte svoje věci, mnohé i pomohou zabalit, ale musíte se u nich po té službě poptávat.

Dálke pomohou ,,domácí či hodinový manžel,, nebo vzneste dotaz na sociální služby u Vás v místě bydliště. Vědí třeba o někom, kdo by si rád přivydělal a budete mít od sociálky reference.

U nás je pán Ferda Mravenec = práce všeho druhu.

Rozhoďte sítě okolo Vás. Ptejte se lidí, které znáte. Cizí lidé Vás mohou okrást. Přesto někdy člověk nemá jinou možnost. Zadejte si inzerát zdarma na Annonci.

Rubrika Různé a Co se jinam nevešlo atd..

hodnocení

0x

jen tak nevyžádaná úvaha. Já, kdybych se stěhovala, předpokládám, že do menšího, koupila bych balíček lepítek a polepila všechno, co sebou chci. Do těch skříněk nebo skříní bych naskládala textil, který nosím. Fakt nosím a ne ten do kterého zhubnu nebo má pěknou krajku nebo knoflíky. Ze sámošky bych si přinesla krabice od banánů a do nic naskládala nádobí, bez kterého se neminu. Najala bych stěhováky, kteří ty polepitkované věci přestěhují. Na zbytek bych zavolala firmu, která likviduje pozůstalosti, ať si to odvezou. A já bych se přesunula do nového a nesmyslný balast a klunkry, bez kterých klidně mohu žít, bych na starém bytě nechala. *mir*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]