Nejste přihlášen/a.
V prazdnom bubne pracky sa po ukonceni prania a vypnuti pracky po nejakom case objavi voda (5-10l),
ktoru musim odcerpat.
Viete mi poradit, co to sposobuje a ako to opravit?
Dakujem
Mohl by propouštět ten napouštěcí ventil, jak píše mate59, pokud je ta voda "čistá". seanx : Pro zjištění po vyprání prádla vypněte přívodní kohout/ventil vody pro pračku (pokud tam je), uvidíte jestli se opět pračka nenaplní. Jiinak rozebrat a zkontrolovat ventil (těsnění), případně ho vyměnit nebo servis.
Može sa používať,ale po skončení prania uzatvorte prívod vody do pračky a voda do nej určite nenatečie.V opačnom prípade može prísť k vytopeniu bytu.
seanx: Pokud propouští ventil napouštění pračky a ta má VÁHU prádla, tak bude často vypouštět přebytek vody nebo se bude "hádat program". Pokud pračka váhu prádla nemá, bude natékat neustále při praní čistá voda a bude se ředit prací prostředek, prádlo bude hůře vyprané, nehledě ještě na zvýšenou spotřebu vody. Osobně bych to rozebral, protože je k tomu ve většině případů dobrý přístup a napouštěcí ventil drží dva až čtyři šrouby. Elektrika je většinou řešena konektorem, stačí za něj "zatáhnout".
No, odněkud tam musí natéct.
1. Tipnul bych na vadný napouštěcí ventil a rychle bych se staral, aby toho místo 5-10 litrů nebylo 5-10 cm na podlaze.
Jak máte připojeno - spoléháte na to že hadice nepraskne (případně používáte aquastop) a máte přívodní hadici neustále pod tlakem?
U této možnosti mne mate, že uvádíte jen jedno odčerpání, pak už voda nenatéká?
2. Jak máte připojený odpad? Nevrací se Vám voda do bubnu z odpadní hadice?
Pro mě jsou obě tyto možnosti závad pouze teoretické, poněvadž využívám pračku víc než 20 let starou v bytovém jádře z poloviny 80. let
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.