Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LED žárovka do digestoře

Od: hiawata® odpovědí: 10 změna:

Chtěl jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenost s nějakou dobrou a spolehlivou LED žárovkou do digestoře, tedy se závitem E14... Celkem jsem tam měl již tyto tělesa dvě, ale asi nemilují teplo. Jedna začala blikat... A druhá se po nějaké době vypíná a když zchladne tak se zase rozsvítí... Samozřejmě závada nevznikla hned , ale po několika měsících... Děkuji za radu.. Dívám se na stránkách prodejce LED žárovek... Ale nevím zda doporučují některé typy do digestoře jen k vůli závitu, nebo teplotě či tvaru?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

V digestoři bude mít každá LED zkrácenou životnost. Dejte tam obyčejnou trubkovou a máte na mnoho let pokoj.

honzin*
Od plynu bude větší teplo. Máme indukci, v digestoři 2 led, nějaké Osram, myslím. 3 roky a svítí. Jinde v domě už mi odešlo, za stejnou dobu, několik jiných led. Nejhorší pro led jsou svítidla, kde se vzniklé teplo nemůže rozptýlit a led se tam časem upeče. Ale toto není případ digestoře.

hodnocení

5x

LEDku bych tam nedával, jednak bude trpět párou a hlavně teplem - neuchladí se to a čip chcípne zanedlouho. Prodávají se speciální žárovky pro digestoře, které jsou odolné vůči vlivům, jež jsou v digestoři

palmat.cz/...

Vy máte v digestoři nějak mimořádné teplo?

hodnocení

Tak od sporáku tam zpravidla větší teplo je...

id

ra252: Tak ono je celkem logické,že když se vaří na vrchních plotýnkách - ať plynových nebo elekrických,tak že je v digestoři větší teplota a ta působí i na ty žárovky.Dají se koupit LED žárovky přímo určené do digestoře např.tady - kupzarovky.cz/... určené pro digestoře,ale proč měnit něco co funguje.

Stejně jako jsou žárovky např. do lednice nebo mikrovlnky nebo trouby.Tam taky nemůžete dát co se doma najde.Teda můžete,ale pak se nedivte že za tři měsíce ,,prdne,,.Jestli teda nebouchne za provozu a máte skleněné jídlo.

hodnocení

1x
Mám v digestoři LED žárovky od výroby, vypadají naprosto obyčejně (tvar svíčky - jako běžné žárovky) a zatím rok fungují úplně bez problému, ikdyž jsem jim taky moc nevěřil. Vypadá to, že jen výrobce přešel z klasických na LED a mohl si zažádat o lepší energetickou třídu výrobku :)

hodnocení

0x

Já ji tam mám 5 let a pořad drží.

id

To bude asi od kusu.My tam máme původní žárovky třináct let a taky pořád drží a svítí.

id
hodnocení

0x

ra252: Tak ono je celkem logické,že když se vaří na vrchních plotýnkách - ať plynových nebo elekrických,tak že je v digestoři větší teplota a ta působí i na ty žárovky.Dají se koupit LED žárovky přímo určené do digestoře např.tady - kupzarovky.cz/... určené pro digestoře,ale proč měnit něco co funguje.

Stejně jako jsou žárovky např. do lednice nebo mikrovlnky nebo trouby.Tam taky nemůžete dát co se doma najde.Teda můžete,ale pak se nedivte že za tři měsíce ,,prdne,,.Jestli teda nebouchne za provozu a máte skleněné jídlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]