Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plesnivé fleky na utěrkách

Od: radulinka84* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, poradíte někdo, jak odstranit plesnivé fleky z bavlněných utěrek a jiného oblečení? Za rady mockrát děkuji.

Radulinka 84

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zinka*
hodnocení

2x

Mi takhle zplesnivěl vánoční ubrus, už jsem ho odepsala, ale pak jsem vyzkoušela agenta s kyslíkem od Eurony...moc jsem tomu nedávala ...a věřte nebo ne, skvrny zmizely. Namočila jsem to přes noc a ubrus byl jako nový.

marenka*

Mám šedivý vlas, malé poprsí, křečové žíly.. pomůže mi Eurona?:-P

kytka*

určitě ano*hej*možná ostraní i splín, protože její výrobky odstraní vše.

doplněno 27.03.10 23:35:

asi jsem hnusná ,co?

marenka*

Ne ;) Já už jsem si toho taky všimla *cert*Hnusné je chtít vydělat na něčím problému. ;) Tomu říkám dost ošlivými výrazy.

zinka*

Tak pardon, že jsem tu napsala své zkušenosti... Jsem prostě nadšená z toho, že to funguje... Nikoho nenutím aby to vyzkoušel...a taky jsem si nevšimla, že bych někomu nabízela, že mu to prodám... prostě to používám... Náhodou jsem narazila na tyhle stránky a chtěla přispět svými zkušenostmi... bohužel nečistím octem, solí a podobnými věcmi, tak má někdo pocit, že na něm chci zbohatnout... Znovu opakuji, že tyto výrobky pouze používám...

zinka*

Proč si myslíte, že chci na někom vydělat?

marenka*

Protože nejsem úplně blbá *bzum*... je mi jasný, že zoufalá paní, která má problém a přečte si příspěvek, odpoví " a kde bych to mohla sehnat?" a je kšeft. Doba je zlá, všichni se smekáme, chytáme se stébla, to nikomu nevyčítám. Ale jako všichni jiní, založte si extra vlákno, kde popíšete zázračný prostředek a je to. Kdo bude chtít, ozve se, kdo ne, neozve se. *nevi*

zinka*

Tak to se omlouvám...neprodávám zázračné ani jiné prostředky... a rozhodně nemám zájem nikomu nic posílat...to si přece může obstarat každý sám...nemám s podobnými stránkami zkušenosti a naivně jsem si myslela, že tady lidé hledají rady a kdo má zkušenost jim poradí...moje chyba, že jsem v euforii chtěla poradit více lidem... možná je někdy lepší neradit...

kejki

Já taky všude doporučuji Pulirapid od Madelu, který hypermarkety nevedou a ještě mě nikdo z agentství neosočil. Navíc agenti píší přesné názvy výrobků, takže myslím, že zince křivdíte.

kejki

Á, tak koukám, že má firma prostředky na všechno. ;)

baginka

já bych taky doporučila agenta s kyslíkem... od Eurony. Mám s ním zkušenosti velmi dobré a proto ho můžu doporučit. A zapšklému diskutujícímu marence bych vzkázala, že pokud nemá nějakou lepší, použitelnou radu k problému, tak ať se radši vůbec nevyjadřuje. Mám pocit, že se tady očekávají nějaké rady nebo doporučení, ne urážlivá nic nepřinášející diskuse.

lidus*
hodnocení

1x

Plíseň ničím neodstraníte, taky jsem to zkoušela vším možným.

binka*

Ty utěrky bych asi obětovala, je to škoda, ale plíseň neodstraníte.

jabraka*
hodnocení

0x

Savo funguje bezpečně,pak normálně vyprat.

JABRAKA

hodnocení

0x

Zkuste vanis na skvrny, bílé prádlo vyvařit, nebo zkusit odbarvovač. Ale staré, plesnivé skvrny je někdy velký problém...

kytka*

někdy ani prádelna plíseň nevypere, a to mají dost agresivní prostředky.

macimaci*
hodnocení

0x

Na zelené fleky od plísně na utěrkách jedině savo. Před praním přes noc namočit do roztoku sava a vody a pak teprve vyprat,výsledek je zaručený.

kejki
hodnocení

0x

Na livingu děvčata zkoušela peroxid se čpavkem a taky nic.

Spíš myslím, že ten materiál je vlivem plísně poškozený a nic nepomůže. Když jsme barvili, vylezlo to i z batiky, i když v nějaké strakatině to nevadilo.

bena*
hodnocení

0x

Je dobré Savo nebo udělat velmi silný roztok Hypermanganu (manganistanu draselného;KMnO4) a nechat to tam namočené.

Nebo ještě zkusit benzín. Hlavně co nemají plísně rády.

doplněno 28.03.10 17:41:

P.S.:Hypermangan barví do fialova, ale to se možná časem zpere.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]