Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytápění alternativa

Od: tonda12* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám otázku do placu.. Mám zrekostruovaný patrový domek (zateplený). Jako vyápění používám plynový kondenzační kotel, a jako doplnkové topidlo mám akumulační krbová kamna, které ovšem vytápí efektivně jen obývák kuchyň a chodbu. Tak se chci zeptat zda by jste mi někdo doporučil jestli s evyplatí investovat ještě do nějakého alternativího vytápění jako třeba solární panely, tepelné čerpadlo... Pro info za rok protopíme a provaříme cca za 18 000 kč. Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

1x

Buďte rád za to co máte . Minimální spotřeba a žádné high - tech technologie . Soláry i čerpadla potřebují občas servis a náhradní díly a je to jen další krám co se vám nevrátí (při vašich nákladech) . Co se týče krbových kamen , tak tam maximálně udělat vnitřní stavební upravy (severský dum , kdy je otevřený co nejvíce prostor a to i do patra) . Ale to je často u našich staveb problém.

hodnocení

0x

Taky mě napadlo, že to máte doma dobře vychytané a je zbytečné něco vymýšlet. Známý přemýšlel o solárech, tak se informoval a v jeho případě by se náklady vrátily za 8 až 10 let. Tak on na to - no to už je celý systém pomalu zralý na výměnu a zase to dělat znova? Nešel do toho a přitom to bylo zprvu tak lákavé. Ona ta dnešní společnost je vlastně na tom založena - pořád člověka na něco lákají, jak je to výhodné a technologie na entou a nakonec je to spíše výhodné pro ty provozovatele a firmy a ne pro koncového člověka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]