Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip na brusku

Od: tm odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych koupit 1) úhlovou brusku - asi bych dal přednost 230 mm. Doporučte mi nějakou ověřenou značku (Makita, Bosch, ...). Budu moct dát na tuto brusku také např. kartáč na broušení např. plechu?

2) Potřebuji obrousit dřevěné schodiště - jakou též koupit brusku?

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

4x
1)Makita.
2)Excentrickou.
Souhlasím. Jen u schodiště doporučím vše
co jde tak rozebrat.
Pokud je samonosný tak klidně kompletně rozebrat.
tm
hodnocení

Nevyznam se v tom, ale když budu brousit masiv dřevo, nebyla by lepší spíš pásová než bruska s krouživým pohybem? Využiju excentrickou i na broušení např. stěn, betonu atd.? Schodiště je staré, nerozebratelné.

Excentrická brousí tak, že to na dřevu není vidět.

Jak budeš brousit u nerozebraného schodiště kouty, rohy a podobný blbě přístupný místa. Rozebrat to určitě jde.

vilik*
Rohy schodiště jsem brousil delta bruskou.
Flexu a segmentové kotouče (lamely) používám na hrubé opracování a začištění dřeva, protože v ploše dělají i při pečlivé práci prohlubně, nebo právě na obroušení kovových konstrukcí.
tm
hodnocení

Jenyk: rozebrat možná, ale o složení bych vážně pochyboval)) Pokud bych rozebral, tak těch pár prken už můžu koupit nových... ušetřím za brusku, brusný papír a dřinu s broušením, natíráním...

No, i ty nový prkna musíš ohoblovat, nařezat, obrousit a natřít.

krtek6
hodnocení

0x

Dneska jsem objednával zrovna... MAKITA GA9050R ...podle recenzí poměr cena výkon dobrá... + kufr + kryt na broušení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]