Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zatlouct roxor do základového pásu

Od: zednicek* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, prosím o radu, jak se dávají svislé roxory do základového pásu? Budu stavět zděný altán, v základu mám cca 5 cm štěrku, na to příjde cca 15 - 20 cm betonu a do toho svisle roxory (průměr 10 mm) na provázání ztraceného bednění. Roxory se zatloukají pouze do betonu, do betonu a štěrku, nebo i do země (jíl) pod štěrk? Děkuji za rady a odpovědi...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

6x

Roxory se zastrčí,zatlučou- do ještě měkkého betonu.

JB

hodnocení

5x

Buď roxor vložíte do čerstvého betonu, nebo do zatvrdlého vyvrtáte otvor a roxor do něj. Stačí hloubka do 10 cm.

hodnocení

3x

Vložíte do vývrtu,nic se nezatlouká

Načo ich tam nastrkať dnes, keď o týždeň môžte vŕtať?
Aneb proč to dělat jednoduše, když to jde dělat složitě.

hodnocení

3x

"Zatloukat" roxor do štěrku asi valný smysl mít nebude, to samé do jílu.
Takže dvě varianty:

Buď přímo při betonáži pasu rozměřit podle zraceného bednění místa, kam se roxor zapíchne

nebo

se do vyzrálého betonu navrtají díry a roxor se tam nalepí chemickou kotvou.
Zde je výhoda, že se dá naskládat ztracené bednění na pas a vrtat podle něj.

zednicek*
hodnocení

0x

Děkuji všem za odpovědi a za pomoc... Myslel jsem, že kdybych je natloukl přes beton, štěrk, až do země, tak budou líp držet, ale nevěděl jsem, jestli to něčemu vadí, takže to udělám jak všichni radíte. Snad, když dám roxory do čerstvého betonu (cca 15 cm), tak vydrží a neskácí se, pokud ano, tak je potom navrtám do zatvrdlého betonu a basta. Mockrát ještě jednou díky...

Když bude beton jak polívka, bude se roxor kácet, když bude hustší, bude to držet. Počkáte pár hodin a bude to OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]