Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapání vody v trubkách - stoupačky bytové jednotky

Od: aj odpovědí: 1 změna:

Ahoj, dobrý den. Jako správná ženská, mám potíž a nevím jestli to vlastně potíž je, nebo je vše v pořádku :) Žiji v bytovém domě, 4. patro z 5 a posledních pár týdnů si všímám, že v šachtě, ve které jsou vodovodní uzávěrky, odpadní trubky apod, umístěny na stěnou wc, kape voda. Prohlédla jsem díky baterce stěny, podlahy i těsnění trubek a vše je suché. Totéž wc nádržka, ačkoliv je zazděná, hladina vody se nechvěje, není zespodu morká a nikudy voda neuniká. Při uzavření kohoutků kapání do pár minut (desítek minut) přestane. Jakmile kohoutky otevřu a pustím v bytě větší množství vody (třeba odtočím 3l), kapání se opět objeví. Zvukem mi přijde, že kapání probíhá v některé z trubek, ve spodní části, ale nedaří se mi najít souvislost mezi kapáním a trubkou. Někdy kape když pustím teplou, někdy když studenou. Už jsem i zkoušela uzavřít uzávěry, nalít do různých odpadů vodu, jestli není příčina v odtoku, ale není. Poradíte mi prosím, co bych ještě mohla vyzkoušet? Až budu na cca 2 dny mimo domov, budu i vědět jestli uniká voda skrz vodoměr, přes den se čísla nepohnou ani o milimetr.

Děkuju všem za rady a tipy. Samozřejmě, odborníka si ráda pozvu, ale nejprve bych ráda zjistila co by mohlo být přičinou.

A.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když kape, je dole mokrý flek a nad ním je ta závada.Takže dobře posvítit, pohmatat, popřípadě odstrrojit jádro. Může to být na vodovodním potrubí i na odpadním potrubí. Odpadní potrubí může být rozpojené v místě, kde nevidíte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]