Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak čistíte matrace? popř která je nejvhodnější

Od: punta* odpovědí: 5 změna:

ahoj...tak jsem dnes prala potahy z madrací ne jen že se špatně perou musela jsem projet dva programy abych se zbavila prachu a po vyprání a sušení se špatně navlíká..každopadně stejně je určitě plno prachu v molitanu který se ke všemu z potahu dostává i do pračky. pod madrací je na postely jakoby slabá vrstva látky a tam bylo také šíleně pracchu.

Tudíž se ptám jakou madraci na nejlepší údržbu?

Pak mám ještě otázku já sama mám válendu a když jednou týdne měním povlečení mám pod tím taky šíleně prachu a musím vysát. Taky to tak máte? Díky za odpovědi .

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já mám všude matracové chrániče, je to super, snadno se vyperou a nemusím se natahovat s povlakem z matrace. Matrace občas vyluxuji remboušem, ten vytáhne všechno.

hodnocení

0x

Nemáme, pravidelně všechno vysáváme a pereme.

punta*
hodnocení

povlečení měním týdně..přsto je pod prostěradlem prach..

V tom případě si myslím, že materiál, použitý na matraci má životnost za sebou nebo nebyl úplně kvalitní. Rozpadá se. *plac* Ještě si myslím, že mikročástečky vdechujete. Je nejspíš potřeba udělat finanční rozvahu a koupit nové. A vybírání, není vůbec snadné. Vlastní zkušenost.

kepler*
hodnocení

0x

Matrace čistit nemusím, protože mám přes ně silnější deky z mikroplyše. Mimo jiné se na nich bezvadně spí. Ty občas normálně vyperu a pod ně se nic nedostane. Kdybych ale už čistit musel, tak si to nechám udělat hloubkovým mokrým čištěním při příležitosti čištění koberců. Podle mně nejdůkladnější způsob. V každém městě je fůra žibnostníků a firem, které takové čištění provádějí, nejčastěji pomocí strojů Karcher. A není to ani moc drahé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]