Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věcné břemeno od ČEZu?

Od: evzenie odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jsem důchodkyně, problematice nerozumím, proto zkusím ještě zeptat se tady. Přišel mi dopis od ČEZu s návrhem smlouvy o zřízení věcného břemene a dohody o umístění stavby. Na mém starém domečku má být podle ní zřízeno kabelové vedení NN (0,3 m na každou stranu od krajního kabelu) a přípojková skříń. Uhradit mám 1000 Kč. Předpokládaný rozsah věcného břemene o2bm kabelového vedení NN, připojková skříň.

Měl to někdo také tak? Není v tom nějaký zádrhel? Věcné břemeno tedy bude trvalé?

Momentálně mám na domku nástřešník.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x
Šlo by zavolat na ČEZ, ať se u Vás zastaví v určitou dobu jejich mechanik/servisák, ať vše vysvětlí. ČEZu jde asi o výměnu kovové skříňky za plastovou s jiným druhem pojistek a pravděpodobně o přidání ještě nějakého dalšího "drátu" k veřejnému osvětlení na jejich budoucí konzoli, kterou chtějí umístit na Vašem domku-opravdu těžko odhadovat, chtělo by to čitelně ofotit nebo naskenovat dokument od ČEZu (zakrýt začernit jméno, adresu).

hodnocení

0x

Bez podrobností o břemenu nelze sdělit podrobnosti. Poptejte se rodiny, aby někdo zjistil podrobnosti.

hodnocení

0x
1000 korun uhradí oni Vám. Pripojkova skříň bude asi sloužit pro přípojku na vás dům. Pravděpodobně se jedná o rekonstrukci nadzemního vedení do země.

id
hodnocení

0x

Ano, i u nás ve vesnici ČEZ platil jednorázově každému tisícovku (věcné břemeno) za výměnu nástřešáku za pojistkovou skříň na fasádu.

Věcné břemeno je trvalé. Vás to nijak omezovat nebude, akorát vám zmizí dráty, budou v zemi.

evzenie
hodnocení

dekuji vsem,uz to resi syn.moc ale diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]