Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vraceni kauce po skonceni najmu

Od: richs odpovědí: 4 změna:

zdravim, mam dotaz.

po 3 mesicich odevzdavam byt a majitelka nechce vratit kauci. Zminuje popraskane zdi (pry jsem zaviral dvere prilis necitlive a diky tomu tady vsechno poprasaskalo) a zminuje spinave zdi. Ve smluve je napsano pouze byt je odevzdan ve stave zpusobilem na dohodnuty zpusob uzivani. Ja jsem tady travil minimum casu a na vikendy jsem jezdil domu, jakekoliv poskozeni odmitam. Nejake napady jak postupovat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Vyzvat majitelku k vrácení kauce v přiměřené lhůtě doporučeným dopisem s dodejkou. Případný spror může řešit jedině soud.

hodnocení

1x

Současně jí zašlete i předžalobní výzvu /vzor najdete na google/ a napište ji na stejný list papíru jako dopis,který vám radí předchozí. Prostě, napište stručný dopis, žádné dlouhé vypisování a vysvětlování...oslovení, text, datum a podpis, a pod to hned nadpis Předžalobní výzva, text, datum a opět podpis. Uveďte tam i že v případě nevrácení kauce budete uplatňovat zákonný úrok z prodlení, ten je asi 9% p.a. Pokud to bude takto napsané, nemůže vám případně jeden z těchto společně odeslaných dokumentů zapřít a nemusíte každý posílat zvlášť. No, chtělo by to vidět smlouvu, jak to tam máte doslovně. Tak ať se vám daří! Když, tak napište.

fr
hodnocení

1x

Udělejte fotodokumentaci popraskaných a špinavých zdí,nechte udělat znalecký posudek jak to mohlo vzniknout a podejte to vše k soudu..Ten potom rozhodne kde je pravda.Foto při převzetí bytu snad máte,aby jste dokázal že už to tak bylo a nevzniklo vaším užíváním bytu.Ale nikdo nevíme co a jak přesně máte napsáno ve smlouvě.

hodnocení

0x

Je třeba pronajímatele vyzvat písemně, aby Vám vrátil kauci, nebo vyčíslil škodu, kterou jste způsobil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]