Zdravím lidi, roste mi nad střechou sousedův strom. Když se mi včera objevil flek na zdi, tak jsem šel dneska a objevil jsem toto. Soused 85let, nevrlý a nebaví se. O stromy a zahradu se nestará. Co s tím? Asi tam večer vylezu a uříznu to.
Řez meruňek se dělá v létě. Ořezal bych větve, které leží na střeše a spojil to se sklizní úrody. Snad žádný soused by proti tomu nic nenamítal. Ty větve výš bych si nechal na sklizeň na příští roky - nezdá se, že by střeše vadily.
dhsdh
Na střeše není meruňka, ale ořešák. Meruňka je nad ním.
Chcete rozeštvat celé generace sousedů? zasaďte si ořešák ...
Zkuste domluvu. Pak vysvětlit, požádat, dát mu láhev za ochotu, že mu zajistíte vyřešení ořezu bezplatně a bezpečně. Jestli nemůže změnit svou povahu, zkuste jeho děti (pokud má) ukecat, aby ho upozornili na rizika a povinnosti a aby vám umožnil dům ořezat.
nad střechou možná meruňka, na krytině je ořech - z dotazu jsem stejně nepochopil, co tazateli vadí - prostě strom má větve na střeše - proč a z čeho jsou fleky netuším
Tak já to udělám tak, že vzhledem k tomu, že se o to nestará, tak mu ukážu fotku s tím, že to sám po létě uříznu. No buď bude chtít, nebo bude mít smůlu a udělám to stejně večer
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.