Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci poprosit o radu. Potřebuju sundat křídlo plastového okna, protože nejde otevřít ( něco se nahoře zaseklo) . Můžete poradit jak vytáhnout ten čep? Ať na něj tlačím jak chci tak nechce povolit. Nejsou tam ještě nějaké pojistky? Díky
půjde to blbě - bych si tipnul na ségrovku, co vám na horní části jistí ten čep. Většinou čepy dávají bez ní a zakryje se to plastovou krytkou, aby nevypadl - ale tady teda hodně štěstí ...
Z toho popisu bych si tipnul na rozpadlý kování - a někde je prostě urvaný to táhlo - je furt zamčeno.
Otevřít může znamenat už nikdy nezavřít - takže pozor na to ! - Toto bych řešil dost možná přes firmu, která to vyrobila. A pro jistotu mít náhradní okno nebo aspoň alternativní něco pro zakrytí otvoru okna.
Málo stačí , ale kladivo nepomohlo. Udělal jsem si takový přípravek který tam zasunu a mohu do toho uděřit kladivem, ale pořád nic , tak jsem si říkal, jsetli tam fakt nejsou ještě nějaký pojistky
Tak pánové, čep venku, ale s okne nejde ani hnout jako by drželo ještě na spodním pantu.
Bohužel okno nejde otevřít, abych mohl vysadit . Něco pořád blokuje nahoře v rohu .
Když se vám podařilo čep vyndat, mohl byste také napsat jak na to. Třeba to může někomu v budoucnu pomoct. Že to visí i na spodním pantu je jasné. A ještě to mohou držet zámky, které ovládáte klikou.
prolil jsem to ještě Coca colou ( bez rumu :D ) a takové udělátko jako je na plovoucí podlahu když se dává k sobě jsem opřel nahoře o čep a mlátil jse do toho kladivem. Když už byl čep zároveň s horní částí , použil jsem šroubovák a o spodní drážku čepu jsem to vytloukl.
Okno jde otevřít cca 10cm ( na větračku vůbec ) , tak jsem právě doufal, že to půjde vysadit a já se podvám nahoře co tam prasklo, že to nejde otevřít .
Nevím jak vypadá ten spodní pant. Jestli je podobný tomu hornímu, nešly by vyšroubovat ty křížové šrouby, které drží pant na rámu?
To Kimba horní pant zatlačit dolů (tlakem na tu špičku viz obr.tazatele,) a dole třeba kombinačkami vytáhnout (oknaři na to mají spec.nástroj.) Na ten spodní pant se musí okno vyklopit (podobně jako staré ventilačky na dřev.oknech ) a pak vysadit
Když se něco zaseklo a vy nevíte jak na to, bude nejlepší to nechat profesionálům. Obvykle stačí seřídit imbusem na spodním pantu křídlo. Tím se řeší i případné neotvírání křídla. Tedy žádná demontáž celého křídla!
Seřízení opravdu stačit nebude, to dělám běžně. Odborníci nemají čas na tyhle opravy , oni mají čas pouze na na montáž nových oken , Já se potřebuji dostat na horní část křídla, protože tam je něco zaseknuté (zlomené)
Já jen, že co tady byl obrázek toho spodního pantu, tak byl vytočený úplně doleva a nadoraz, takže křídlo muselo drhnout, takže když tomu nevěříte, dělejte jak umíte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.