Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam uskladnit uzené

Od: vitt odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, mám den vyuzené bůčky ( zatím položené v míse) ale nevím kde je bylo nejlépe uskladnit tak na 2 měsíce, Do mražáku to dát mi je proti srsti:) ale venku zavěsit mám strach když je teplo z hmyzu. Děkuji za radu. Sklep ani žadnou chladnou místnost nemám.

Děkuji za rydy

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

já nechávám viset normálně v udírně nebo dávám do špajzu a nestalo se že by se zkazilo když je dobře udělané musí vydržet i čtvrt roku pokud se dříve nesní a nebo ještě dávám do konzerv když se chce

hodnocení

1x

Zavakuovat a v pohodě vydrží i v lednici.
Není přístup vzduchu - nemůže se pokazit.
Dělám to takto a ještě nebyl problém. V mrazáku i rok.

spu
hodnocení

0x

Nejlépe do žaludku. Pak už jen zamrazit nebo zavařit

hodnocení

0x

Do ledničky a pokud ani tu nemáte, tak za provázek na štangli do průvanu, kde nelétají mouchy. Na okno síťku proti hmyzu

vitt
hodnocení

Do ledničky ... ale jak? a jak dlouho vydrží?

Vakuově zabalit. V průvanu to vydrží déle. Běžně se tak suší šunky v jižních státech -Itálii,Španělsku atd. Ale know-how neznám

Můžete zkusit experiment, zabalit maso do obinadla a obvázat provázky a nechat v průvanu při pokojové teplotě. Maso musí být řádně prosolené

hodnocení

0x

Dříve se udilo neboť bylo jen málo způsobu konzervace jídla. Pokud je to DOMÁCÍ poctivě "udělané! uzené- pak v chladu temnu pkd možno v průvanu. dříve to tak skladovali přímo v komíně.Jinak pokud tomu uložení žádný prosotr nevyhovuje pak je lepší zamrazit. Tím spíše , že máte představu že se do toho pustíte až za 2 měsíce!

vit*
hodnocení

v zimnich měsících se asi chlad se najde ale v letních? a kor v dřívější době.

Je vidět že jste asi mooc mladý a neznáte!

vitt
nevím všechno proto se ptam kde hledat to chladno v létě v domácnostech?

A sdělil jste kde bydlíte? od tojkho se může vyvíjet odpověd , jinak normální lidé mají v dnešní době lednice!

vitt
hodnocení

to jsem opravdu napsal tak nesrozumitelně? ;)když se podívam na tohle vlakno je zřejmé že se ptám na

Kde to lidi dříve uskladnovali když nebyly lednice ani mražáky?

ps: prej to vlednici vydrží cca14 dní proto co jsem se tak dočet... proto sem se ptal na alternativu krom lednice nebo mražáku v letních měsících ...

jenda22
hodnocení

0x

Vakuově zabalit a do mrazáku na -20°C a méně. Pak je to naprosto v pohodě. Určitě ne pověsit. Vyschne to a je to pak hnus.

vitt
hodnocení

děkuji, zamrazím to tedy, ale voní hezky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]