Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzání parket

Od: juza odpovědí: 8 změna:

Zdravím. Poraďte jak opravit vrzání parket.Není nějaké řídke lepidlo na vyliti spar a zateklo až k asfaltu,aby se parkety slepily a nevrzaly? Anebo je nějaká jiná možnost? Prozatím neuvažují o likvidaci parket , liti betonu a nivelačky .

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Tak to znám, to vrzání; kupte si mastek mletý, posypejte parkety a rozmeťte v místech, kde to vrže...budete po pár dnech překvapeni, jak my po prvním použití... drostra.cz/... už to tu na Poradně bylo...
doplněno 18.07.21 10:27: poradte.cz/...

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, berte to jen jako "babskou" radu - jemně nastrouhané mýdlo zapravit metením a podupáním do spár v parketách (na vrzání dřevených schodů to prý někomu pomohlo). Zdravím!

hodnocení

2x

Epoxydové dvousložkové lepidlo, nahřát pro lepší řídkou konzistenci a pak injekční stříkačkou injektovat skrz spáry.

Dělal jste to tak? Který typ epoxidového lepidla jste použil? Zahřáté velmi rychle tuhne, proto mě zajímá typ... výrobce. Aby mi vždycky dřív neztrdly dvě třetiny namichaneho lepidla... než využijí první dávku...

Bohužel podrobnosti neznám, nikdy jsem to nedělal, jen jsem znal firmu, která to injekční stříkačkou injektovala, ale jak, to nevím. Musí to být něco řídké, ale zase ne moc a rychlost tuhnutí tak akorát, ne do 5 minut.

Tady jsem našel něco jednokomponentního od Uzinu:

drevene-podlahy-levne.cz/...

18.07.21 23:15
Vrzání parket

re4zon
hodnocení

0x
Rozebrar, preskladat. Pripadne prasarna vyklinkovat a sklepat k sobe. Vylit by to urcite slo, ale byla by to neuveritelna opicarna a prace jak na kostele, cpat to do kazde spary strikackou..

hodnocení

0x

jak píše @re4zone

rozebrat parkety, koupit lepidlo a znovu přeskládat

Lepidlo na parket/...

ale pokud jsou parkety na podkladu, který má větší průhyb (ne příliš tuhý strop), tak i po přeskládání a dotažení parket k sobě se může vrzání znovu vrátit, jde o to, jestli je podklad soudržný a bude na něm lepidlo držet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]