Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztracené bednění

Od: tomo30® odpovědí: 4 změna:
Pasují do sebe ztracené bednění od různých výrobců?bavime se o stejné šířce samozřejmě nechce se mi a nemám čas procházet stránky výrobců a porovnávat parametry,ptám se na konkrétní zkušenosti

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Určitě ne, pokud je stejná šířka, tak výška a délka budou rozdílné, stejně tak u výrobců cihel, porobeton.tvárnic a podobně. Rozhodně nevím o nikom, kdo by se tím zabýval spojovat odlišné systémy

olinl
hodnocení

0x

Jiné ztracené bednění měli v blízkých stavebninách a nepatrně jiné v Hobymarketu. Je potřeba vzít svinovací metr a měřit. Jinak se to lišilo nepatrně i barvou. Je lepší to vzít od jednoho prodejce a zároveň i výrobce.

tomas13
hodnocení

0x
V dnešní době musíte být rád, kdyz z jedné palety jsou všechny stejný...

hodnocení

0x
Když jsem dááávno stavěl barák, ztracené bednění nebylo.
Tvárnice byly jaké jsme sehnali, nechtěl jsem ty škvárobetonové, tak ty vylehčené silikátové. A u nich byl tenkrát rozměr od 29 do 32 cm tloušťky. U délky to bylo jedno.
Něco se vytřídilo, co zbylo, muselo se dohodit maltou.
Bednění různých výrobců mohou mít styčné plochy odlišné, v podobě zámků a pod.
Ja bych to neřešil. Pokud mají stejnou tloušťku, měly by se dát nalepit na maltové lože. Stejně to všechno potom spolu podrží zálivkový beton a roxory uvnitř.
Ztracené bednění jde většinou do země, tam rozdíl není vidět. Nad zemí, ploty, podezdívky a pod. se většinou i tak omítají. Malta to spraví. Někdy i zateplení...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]