Nejste přihlášen/a.
Mám kotel Dakon dor 24. Teď prosím neřešme jeho zákonné možnosti použití. V kotli topím výhradně hnědou kostkou, případně hn. ořechem. Často se mi však stává, že i po důkladném rozhoření uzavřu a po nějaké době začne z kotle vycházet kouř do místnosti (a není to pouze v době, kdy je teplý komín od slunce). Je jasné, že je to nedostatečným přístupem vzduchu (uzavření), zanesením spalinových cest nebo to může být i palivem. Rozhoduji se, jestli nekoupit jiný druh paliva - brikety nebo že bych částečně topil černým uhlím. S černým uhlím nemám žádné zkušenosti - je jeho výhřevnost skutečně tak znát, resp. spotřebuje se ho např. menší množství oproti hnědému? Metrák je přeci jen ca. o 150 - 200 dražší.
Nutnost cistit kotel dvakrat tydne nikdy nezpusobuje palivo,vzdy bud zarizeni nebo clovek!Pokud tedy netopite pet lahve.
Řešil jsem stejný problém u OPOP - konstrukčně stejný kotel. Topil do 50° bez problémů, pak začne čadit. Problém v poklopu mezi spalinovýma cestama a popelníkem , špatně posazený a po zahřátí kotle se nadzvedl a pouštěl falešný vzduch
Když je venku teplo nebo svítí slunce na komín, tak to je prakticky nadlidský úkol zatopit - to máte kouř v domě všude. S tím asi těžko něco udělám. Někdy se mi ale právě stává, že v kotli je třeba 70, vše pozavírám a za hodinu zjistím, že všude ve sklepě mám kouř, který uniká vrchem z kotle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.