Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych vyměnit okna a rád bych věděl které plastové profily jsou dobré a které ne a zda se vyplatí jít do trojskla ,podle mých chabých výpočtů je návratnost investic velmi dlouhá. Jediný důvod který vidím je v menším rosení skel na dolním okraji.
toto téma je tu velmi omílané, použijte vyhledávání na těchto stránkách. Obecně platí,že nová okna mají zásadní vliv na klima v bytě a to podle druhu stavby. V paneláku je to přínos, ve starým kamenným domě to může být problém, kvůli vlhkosti, která okny v podstatě při jejich uzavření neproniká ven. Trojsklo např.pro starší dům a i panelák se mi jeví zbytečné. To co uspoří okna vypustíte jinde. Pro novostavbu lze 3ku použít. Zkuste použít ten vyhledávač Zde. Zdravím.
A který je ten silný rám , je zřejmé že záleží na počtu komor 5, 6 a možná i sedum , taky na tloušťce rámu (velmi se mi líbí Trocal +88) , ale taky záleží na kvalitě materiálu a to už ne co se týká izolačních vlastností , ale spíš životnosti okna. A trojsklo . Rozdíl mezi trojsklem a dvojsklem je nějakých 0,5W na metr a stupeň. Mám 15 metrů čtverečných oken . To je při rozdílu taplot 25 stupnů 180 Watů za den . Při topné sezóně 120 dnů je to 22kW.Jeden kubík plynu stojí zhruba 12 Kč a má v sobě zhruba 10 kW energie . To je podle mne směšná úspora , tak kde je zakopaný pes?
doplněno 03.03.10 05:19:Udělal jsem chybu ve výpočtu samotnému se mi to zdálo opravdu směšně málo je to 540 kW což je asi 650 Kč za rok uspora . I tak se mi zdá být návratnost velmi dlouhá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.