Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastová okna - jaké profily

Od: francis* odpovědí: 3 změna:

Chtěl bych vyměnit okna a rád bych věděl které plastové profily jsou dobré a které ne a zda se vyplatí jít do trojskla ,podle mých chabých výpočtů je návratnost investic velmi dlouhá. Jediný důvod který vidím je v menším rosení skel na dolním okraji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

toto téma je tu velmi omílané, použijte vyhledávání na těchto stránkách. Obecně platí,že nová okna mají zásadní vliv na klima v bytě a to podle druhu stavby. V paneláku je to přínos, ve starým kamenným domě to může být problém, kvůli vlhkosti, která okny v podstatě při jejich uzavření neproniká ven. Trojsklo např.pro starší dům a i panelák se mi jeví zbytečné. To co uspoří okna vypustíte jinde. Pro novostavbu lze 3ku použít. Zkuste použít ten vyhledávač Zde. Zdravím.

hodnocení

0x

hodně málo informací od Vás.

Obecně., kvalitní trojsklo, a silný rám je dneska a zítra nutnost.

francis*
hodnocení

A který je ten silný rám , je zřejmé že záleží na počtu komor 5, 6 a možná i sedum , taky na tloušťce rámu (velmi se mi líbí Trocal +88) , ale taky záleží na kvalitě materiálu a to už ne co se týká izolačních vlastností , ale spíš životnosti okna. A trojsklo . Rozdíl mezi trojsklem a dvojsklem je nějakých 0,5W na metr a stupeň. Mám 15 metrů čtverečných oken . To je při rozdílu taplot 25 stupnů 180 Watů za den . Při topné sezóně 120 dnů je to 22kW.Jeden kubík plynu stojí zhruba 12 Kč a má v sobě zhruba 10 kW energie . To je podle mne směšná úspora , tak kde je zakopaný pes?

doplněno 03.03.10 05:19:

Udělal jsem chybu ve výpočtu samotnému se mi to zdálo opravdu směšně málo je to 540 kW což je asi 650 Kč za rok uspora . I tak se mi zdá být návratnost velmi dlouhá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]