Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit doma mravenců

Od: skoda* odpovědí: 8 změna:

V našem činžovním domě poslední dobou máme hojnější výskyt zahradních mravenců, kteří se nám dostali k některým nájemníkům až do bytu. Nejprve byli v koupelně a potom se přemístili do kuchyně na kuchýňskou linku a lezou po talířích a příborech.Tak nevím, jestli je třeba řádně vydesinfikovat vše po čem lezou,abychom se něčím nenakazili? Koupili jsme si domů v OBI bufetovou nástrahu, kde mají zalézt a pozřít nějaký gel, který potom roznesou zpět do hnízda a tím se vyhubí. V návodu bylo napsáno, že stlačením perforujte aluminiovou folií.To jsem udělal, ale neprorazilo to asi dovnitř žádnou díru. Dva mravenci lezli pod to plastové víčko a dovnitř se k tomu gelu asi nedostali, neboť si nejsem tím jistý. Máte někdo nějaký domací a účinný recept, jak se zbavit mravenců v bytě, když nikdy předtím u nás nebyli?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Ničení hmyzích jedinců,se kterými se denně setkáváte,nemá příliš smysl.Společenské zřízení tohoto druhu,stejně tak včel i vos, má organizaci závislou na královně.Ta je světu nepřístupná a chrlí haldy vajíček a tím i spoustu dělnického potomstva,Ti vychází na povrch,jejich zničením jen zmenšíme dodávku živin.Hnízdo se dá zničit pouze záhubou královny.Jsou přípravky,ne levné,které dělnicím připomínají potravu,zanesou ji do hnízda a nakrmí královnu.Pak teprve máme pokoj.

JABRAKA

hodnocení

1x

Mravenci se poslední roky množí extrémně rychle. Na zahradě jsem měl před léty možná dvě-tři mraveniště. Dnes při sečení trávy každý pátý krok šlápnu do jednoho. Dokonce mi podežrali terasu - odstranil jsem betony položené na štěrku - na 30ti metrech čtverečních snad 5 obrovských hnízd - celé jsem to vyhrabal a zalil betonovou desku, protože mi lozili přes fasádu do domu. Asi to obešli a z druhé strany se začali rojit neuvěřitelné spousty okřídlených mravenců - u domu i v garáži. Soused je na tom podobně - nestíháme kupovat prášky, jedy, domečky s nástrahou... Spreje by byly asi hodně drahé ...

Ty domečky jsou údajně dobré - ale opravdu se musíte snažit porušit tu folii - jinak se k jedu nedostanou :D

Někdo radí pálivou papriku, hřebíček, sůl, ... ale sypat si to po bytě, to asi není ideální. Řekl bych, že základem je čistota a pravidelný úklid - aby neměli důvod dělat dálnice.

hodnocení

0x

Na mravence mi pomohlo koření hřebíček. Na podlaze ve špajzu, kde se mravenci objevili, jsem udělala několik malých hromádek hříbíčků. Druhý den byli mravenci pryč a už se nikdy neobjevili, již je to několik let. Pro jistotu tam mám stále jednu nízkou krabičku s hřebíčky.

Ještě se můžete venku kolem baráku podívat, kde mají "silnici" a tam jim to vystříkat. Oni pak sice změní trasu, ale nic tím nezkazíte, když to uděláte.

hodnocení

0x

Nám nejvíce v boji s mravenci pomohly nástrahy-domečky.

hodnocení

0x

Mně nejlépe pomohly takové ty domečky, od Biolitu , Raidu. Za 2 dny si nanosí odtud jídlo domů a zajde celá kolonie.

Drastické, ale účinné.

Vloni se mi stále do bazénu vrhali okřídlení mravenci. Když mne to přestalo bavvit utopence lovit sítkou, začala jsem hledat mraveniště a bylo hned vede bazénu. Nakonec jsem je zalila horkou vodou, také drastické řešení, pomohlo to a byl pokoj. Letos je lovím zase, čekáom, že je to přestane bavit, ale jestli za každou cenu chtějí spáchat hromadnou sebevraždu, tak jim s tím zase pomůžu.

hodnocení

0x

Mravenci chodí po tzv. feromonové cestě. Když jim tu cestu přehradíte, budou v koncích a chodit tam už nebudou. A nejlepší je jim tam dát do té přehrady něco sladkého s jedem aby se toho nachlemtali a pak dají pokoj. Časem se to zase obnoví, takže znovu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]