Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cim prilepit podomitkovy rozvadec

Od: tommy* odpovědí: 3 změna:
Umim delat podomitkove krabice na zasuvky a vypinace. Lepim je na sadru.
Prosim poradte mi na co ale prilepit podomitkovy rozvadec (cca 45x60cm). Ma v nem byt rozvod na sitove kabely utp.
Nez byvh namichal tolik sadry tak mi sadra ztvrdne. Mam i montazni penu a penu na lepeni cihel.
Dekuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na pár míst bych máznul sádru a po vyrovnání a ztvrdnutí zbytek zapěnoval (ideálně nízkoexpanzní pěnou).

hodnocení

1x
Takovýto rozvaděč chytám sádrou na čtyřech protilehlých místech už dlouhé roky .. sádru dělám postupně po běžných dávkách. Někdo to dělá pěnou, ale musíte zajistit rozvaděč zevnitř před "stlačením" pěnou při vytvrzování; třeba rozpěrnými lištami na míru vnitřku rozvaděče
olinl

Souhlas s nonek. Pro tazatele: vysekat otvor do zdi tak velký, aby tam rozvaděč šlo 5 mm "utopit" pod úroveň omítky a dalo se přímo v díře s rozvaděčem hýbat do stran a nahoru a dolů tak 1 cm, to kvůli dorovnání do vodoroviny/svislosti. Vymést košťátkem/větším štětcem vzniklý otvor, pokropit všechny rohy vodou, rozdělat ve studené vodě plnou fanku tekutější šedé sádry a dát ji rychle do spodních rohů. Nech si i trošek sádry, který doslova hodíš do horních rohů. Potom rychle nastrč rozvaděč, aby se přilepil na sádru i v horních rozích, srovnej ho vodováhou nejdříve do roviny s omítkou a potom spodek rozvaděče do vodorovna. Potom to už jen dvě minuty či do stvrdnutí sádry přidržuj vodováhou a rukou, aby to nikam neuteklo. Chce to dělat v těchto vedrech rychle, ale krabičky si už lepil, tak tohle by si měl dát hned napoprvé. Osobně bych pěnu nepoužil, jednou se mi to utrhlo a čekat na zatvrdnutí pěny se mi také nikdy nechce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]