Nejste přihlášen/a.
Mám na domě plechovou střechu. Zatím nikde nezatéká, ale chtěl bych ji alespoň natřít, aby vypadala lépe než nyní a třeba jí to také prodlouží o něco životnost. Poradíte, jak na to? Čím obrousit, natřít? Je to asi 70 m2. Známý mi doporučil barvu ALUNA...
To už vypadá v napojení plechů prožraný skrz = nezatéká nejspíš díky lepence pod plechem
Nátěr leda jako namaskování na prodej, jinak vyhozený prachy.., jinak bych řešil novou krytinu (možná trapéz plech přes původní?)
Pokud tohle natírat tak ten Alkyton nejlíp...
Jen provizorně.. A první zima záplaty sundá - sníh + led... Nejlevnější je natavit přes to modifikovanou pískovanou lepenku nejlíp přes celou střechu.. (Falc zbouchat naplocho)... Tohle natírat jsou fakt jen vyhozený prachy, barvy v současnosti nejsou nic levnýho..
Jak kvalitní lepenka pod tím je je otázka, taky to může vypadat OK, ale pak můžeš zjistit že je shnilej krov a oprava bude řádově dražší než to řešit teď (a mít 30 let klid, pokud to nevodlítne )
Tak jelikož nikde nezatéká a v obdobném stavu mají střechu i sousedi a též jim nezatéká, tak si myslím, že by střecha mohla ještě pár let vydržet... Předpokládám, že když začne zatékat, tak nejdřív lokálně a neprotrhne se hned celá střecha. Navíc jak je uvedeno výše, pod plechem bude zřejmě nějaká lepenka.
Po zkušenostech bych toto natřel barvou ALKYTON po částečném očištění plochy. Barva přilne a na rezavé části se naváže dostatečně dobře, vytvoří povlak, který výtečně a dlouhodobě odolává povětrnostním vlivům.
Na zkorodované střechy jsem používal Antirezin, je to reakční barva na rez, proto není třeba střechu rzi zbavovat, jen odstranit uvolněné části. Prorezlá místa stačí očistit od uvolněných částí, důkladně napustit barvou a zatřít tkaninu. Po zaschnutí opět natřít. Sníh nic neutrhne, navaření lepenky je asi, ten nejhorší způsob opravy.
Nátěr na takto prorezlou střechu jsou vyhozené peníze. Při chození se ještě nějaká rez uvolní a prošlápne, takže by to vypadalo jako natřené řešeto.. Šetřete už na novou krytinu. Dá se už nyní předpokládat, že voda už bude zateklá pod plechem
Díry na plechové střeše jdou zalepit tímto barvylakyjanu.cz/...
Lepil jsem před 10 lety rozpadlou rýnu pozink na střeše a drží dodnes bez žádných problémů.
Poškozené místo důkladně obruste, očistěte a odmastěte. Smícháním Polyesteru s Iniciátorem si připravte potřebné množství laminovací pryskyřice (jen tolik, kolik stihnete zpracovat do 15 minut). Na opravené místo nejdříve naneste směs a teprve potom přiložte skelnou tkaninu, která je součástí balení a tu znovu ještě přetřete směsí.
V případě velkého rozsahu poškození a zvýšené námahy opravovaného místa, použijte další 2-3 vrstvy tkaniny a které přetřete laminovací pryskyřicí.
Nátěr na střehu detecha.cz/...
Zkorodovaný podklad doporučujeme mechaniky očistit a ošetřit přípravkem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.