Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řešíme fasádu na starý dům, který má část domu - hlavne podezdívku z kamene, zdi převážně z cihel. Stěny jsou 45 cm široké. Chtěli bychom dům pouze "obléknout" do nové omítky - původní je břizolit. Rádi bychom pouze v případě nutnosti okopali stávající omítku a natáhli omítku novou. Návrh byl také dát polystyren - na zateplení a srovnání stávající omítky a následný postup jako když se dělá fasáda na polystyren. Taktéž zakrýt i kamennný sokl. Máte někdo takto udělanou fasádu na starém domě?
Síla stěny z cihel je jen 45cm, to je na staré časy OK, ale dneska tepelný odpor mizerné. Osobně jsem zastáncem zateplení polyšem. Sice se stále objevují mnohokrát vyvrácené obavy, ale nic lepšího v poměru úspora a cena nenajdete.
Já mám na baráku z roku 1896-19? stěny 60-90 cm silné, přesto tam mám 14-20cm EPS.
Jenže Vy máte pane Milane dobrou vodorovnou izolaci-tuším jste vše podřezáíval? alespoň jak tu dokládáte fotkami!
Což toto tazatel nezmínil.
Pokud má vodorovnou izolaci v dobrém stavu -pak se nedá než seouhlasit!, Pokud ne pak odizolovat a pak teprve to ostatní!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.