Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fasáda na dům z kamena

Od: mmmal odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

řešíme fasádu na starý dům, který má část domu - hlavne podezdívku z kamene, zdi převážně z cihel. Stěny jsou 45 cm široké. Chtěli bychom dům pouze "obléknout" do nové omítky - původní je břizolit. Rádi bychom pouze v případě nutnosti okopali stávající omítku a natáhli omítku novou. Návrh byl také dát polystyren - na zateplení a srovnání stávající omítky a následný postup jako když se dělá fasáda na polystyren. Taktéž zakrýt i kamennný sokl. Máte někdo takto udělanou fasádu na starém domě?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Síla stěny z cihel je jen 45cm, to je na staré časy OK, ale dneska tepelný odpor mizerné. Osobně jsem zastáncem zateplení polyšem. Sice se stále objevují mnohokrát vyvrácené obavy, ale nic lepšího v poměru úspora a cena nenajdete.

Já mám na baráku z roku 1896-19? stěny 60-90 cm silné, přesto tam mám 14-20cm EPS.

Jenže Vy máte pane Milane dobrou vodorovnou izolaci-tuším jste vše podřezáíval? alespoň jak tu dokládáte fotkami!

Což toto tazatel nezmínil.

Pokud má vodorovnou izolaci v dobrém stavu -pak se nedá než seouhlasit!, Pokud ne pak odizolovat a pak teprve to ostatní!

diesel, máte naprostou pravdu, ale to je jasné, že se před dílem musí barák zkontrolovat. Třeba i to, zdali nepraskají zdi, páč to žádná izolace nepodrží...

Za určitých podmínek lze i vlhká stavba zateplit..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]