Nejste přihlášen/a.
Dvre jsou dolu odtáhle 2cm. Uvažuji , dolu oproti spodnýmu pántu dát vodorovne ocelový profil na šírku dverí. Asi 20 cm od pantu bych provrtal dvere i profil , dal tam sroub, profil na ruhé strane od pantu bych vypodložil a dotáhl šroub. Profil by byl provrtan jenom jedným šroubem. Oni ty dvere by se naspodku prohli ale prohli by se i nahoru , možná ne tolik a mohlo by to fungovat?
Podobně zkroucené (akorát opačně - mezera nahoře), 80 let staré smrkové dveře, ze 2/3 zasklené jsem zbavil veškerých nátěrů, položil je na morý molitan, překryl dalším mokrým molitanem, celé to zakryl OSB deskou a nechal pár dní. Pak jsem dveře nasadil do futra, mezi futro a dveře položil cihlu a horní roh (ten odstávající) jsem násilím přitáhl vázacím popruhem pro náklaďáky až k futru. Dveře jsem tak zkroutil opačně. Po vyschnutí dřeva se dveře prfektně srovnaly. Dokonce vydrželo i to sklo.
Mimochodem - i pevné panty se dají do značné míry seřizovat, ale vyžaduje to zkušenost a speciální přípravek (sykovky nestačí).
Skoušel jsem je ohnout ale jenom krátce , ručne . To nepomohlo. Dal jsem hranol drevo mezi dvere a futra a zavíral jsem nasilu. a dvere se szovnali a zavírali se dobre . Jen jsem kouknul nahoru a tam 2cm fuga , pánt se vykrivil a teď jsem to dával spet ale je tam už 6mm fuga porád, ješte horší je to. Budu to muset utesnit kvuli hmyzu a slimakum.
Dobrý den, obávám se, že se takto zkřivené dveře nesrovnají. Já bych na to šel opačně - bude tam práh, tak k němu připevnit seříznutou dřevěnou lištu ve tvaru současné mezery a takto utěsnit (možná by bylo lepší tu lištu připevnit dole na dveře). Zdravím!
novak1 - tak tam máte jednu "fugu" od zámku dolů (svislou), ale také tam musí být dole "fuga" vodorovná (kterou jsem měl na mysli). Stejně bych raději vyplnil ty mezery (seříznutou lištou nebo možná silným filcem), než se snažil rovnat pokroucené dveře (s nejistým výsledkem).
Vchodové dveře vypadají trochu jinak - toto jsou mezipokojové a žádným jednoduchým fíglem je nepřinutíte aby se srovnaly. Skuste sehnat ve stavebním bazaru jiné a rovné nebo nechte vyrobit na míru
Nejedná se o dveře, co jsou na fotce. Ale souhlasím, že zkroucený vchodovky jsou na výměnu. Jak křídla, tak i futer.
Dveře by se skrutli kdybych to tak udelal ale byl by tam profil na okrasu a šroub z venku , nevím jestli by tam mohl být šroub s hlavou do dreva ak je tam nejaký hranol , ak ne tak normálný šroub na podložku.
Zkroucené dveře nesrovnáš, to je na výměnu. To se u některých dveří za desítky let stává, někdy i u oken.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.