Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krokvový nástavec

Od: beda odpovědí: 11 změna:

zdravím všechny,

obracím se na vás s otázkou. Budu zateplovat podkroví a protože mají krokve pouze 120mm, musím nastavit na celkovou výšku izolantu 300mm. Tedy řeším čím si připravit prodloužení pro izolant. Co jsem se díval, tak něco vyrábí Rigips (Rigips krokvový nástavec), ale 50,- za ks se mi zdá dost s ohledem kolik jich budu potřebovat. Je jiná možnost? např přímý závěs, ale v délce 200mm? - ten jsem nenašel.. na konci budou latě, na nich parotěs a vše zaklopeno OSB desky.

poradí mi někdo nějaké levné a rychlé řešení?

děkuji všem za reakci

Krokvový nástavec

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Levné a rychlé řešení je nezateplovat v rovině krokví ale v rovině stropu. 120 mm výška krokví svědčí o lehké krytině , patrně malé šířce domu a nízké výšce pro využití podkroví. Při i nepatrném zatížení se můžou krokve začít prohýbat. Pokud na svém záměru trváte, nejprve si zajistěte statika!

olinl

Jak píše Jiří-těch 12 cm krokev je docela málo, souhlas se statikem.

O kolik se zatíží krokve zateplením 18cm a sádrošem?

Vždyť se počítalo se sněhem ve větší vrstvě, nežli dneska nachumelí.

beda

to foto je pouze ilustrativní, prostor který bude zateplen je podkroví obytné místnosti - cca 2m do stropu půdy. Na fotce je podlaha půdy. Tedy v tomto případě nedojde k zásadnímu zatížení krokví.

udělal jsem rychlou skicu, kde potřebuji rozšířit..

Krokvový nástavec #2

Pokud jsem dobře pochopil nákres, vidím jen jediný problém, že musíte zařídit dostatečné odvětrání prostoru nad tepelnou izolací nad kleštinami.

Jak vysoký to bude prostor od vaty do špice hřebenu.

Páč z fotky a z nákresu to vypadá jinak. Navíc, nebude problém krokve zpevnit, vyztužit kleštinami.

hodnocení

0x

co kombišrouby,spojmatky a závitové tyče?

hodnocení

0x

Dobrý den,provádím sádrokartony už od roku 1998,ze začátku jsem take řešil všechny možné varianty kde ušetřit,a mohu napsat,že ikdyž ty krokvové závěsy jsou drahé,tak se vyplati je osadit.Jde především,že krokvové závěsy jsou rychle osazené,a jednoduchá práce.Přímy závěs nedoporučuji,je 2x více práce ,musíte ho 2x přišroubovat ke krokvi,pokud je krokev oblá tak budete mít další starosti,a nehledě,pokud bude v krokvi prasklina,tak je to o nervy,dalši starost je,že cd profil musíte na každé straně 2x připevnit šrouby tex lb,.a při te délce není stabilní.Obětujte peníze za krokvový závěs.Vráti se to v čase realizace.Pokud chcete zkusit ušetřit nějakou kačku,tak zkuste nějakého řemeslníka,ať vam poskytne svou slevu materiálu.ale u těchto materiálu,nevím,zda nějakou slevu ziskáte.Ja poskytuji svou slevu zakazníkum,pokud realizuji celou zakázku.tam se dá ušetřit několik tisíc ve stavebninách,než když budete nakupovat jako soukromá osoba

beda

děkuji za reakci, je to samozřejmě jedna z možností.

hodnocení

0x

Koukněte se na přímý CD závěs na krovy T-300 mm (SEM), ten stojí okolo 10 Kč.

Když na konci budou latě, je lepší toto:

přímý závěs CD 60/200 mm (SEM) 12Kč.

přímý závěs CD 60/300 mm (SEM), ten již stojí 20Kč.

beda

děkuji za odkazy, ale já myslel tento typ nástavců. Použití v podkroví bude cca 2m a ukončem OSB deskou:

levnestavebniny.cz/...

Krokvový nástavec #3

kimbert*
hodnocení

0x

Jsou i jiné možnosti nej-izolace.cz/... ,možná i za lepší ceny,tohle jsem našel narychlo na netu...no vidím,že Milan byl rychlejší*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]