Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střecha- jakou IPU?

Od: tomasz odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
Máme plochou železobetonovou střechu od krajů vyspadovanou do středu, kde trubkou odtéká. Na části strechy už je IPA v dezolátním stavu a chtěl bych si nalepit novou. Můžete mi doporučit jakou konkrétně vybrat? Popřípadě kolik vrstev - 1 hrubou, nebo dvě tenčí? Čím lepit? Penetrovat? Vyplatí se připlatit za tu s hliníkovým plátem, popřípadě s posypem? Rád bych lepil, s hořákem dělat nechci. Chtelo by to i oplechovat kraje, ale člověka na to teď neseženu.
Dekuji za vaše zkušenosti a rady

Střecha- jakou IPU?
Střecha- jakou IPU? #2
Střecha- jakou IPU? #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hledejte střešní asfaltový pás s posypem modifikovaný SBS, nebo elastický asfaltový pás... Stačí jedna vrstva a natavit hořákem, podklad penetrovat asfaltovým penetračním lakem ALP. K tomu plynová bomba asi 10kg. Oplechování se údajně dá nějaké sehnat ve stavebninách, ale atypické kusy,oplechování kolem komína atd .musí udělat klempíř. Hořák lze půjčit v půjčovně.

tomasz
hodnocení

Děkuji za radu, kdyz vemu pasy s posypem, bude se moci v budoucnu na to prilepit dalsi vrstva?
V cem je horak lepsi nez lepeni? Mam obavy, aby mi neblafla strecha a abych pasy nenahral moc a nespalil...
Predpokladam, ze lepit to mam ve stejnem smeru s dostatecnym prekravem puvodnich spar.
Plechy musi byt nejake specialni, aby na ne ipa chytla? Mohu nejdriv nalepit ipu a za par mesicu poresit plechy?

Když koupíte modifikovaný elastický pás a uděláte to dobře, tak v budoucnu nenastane to, co máte teď s oxidovanými pásy. O lepení pásů v tak širokém měřítku jsem neslyšel, dělá se to výhradně hořákem. Plechy můžou být obyčejné pozinkované, žádné speciální a musí být osazeny předem. Střechu dělejte ale při teplotě nižší než 25 st. jinak tam nevydržíte a prošlapete posyp ve změklém asfaltu

dylin
Ja bych to pokládal kolmo na tohle, jestli to půjde. Hlavně si dejte bacha, co je tam za hořlavý materiál pod tím a zajistěte si hasivo. Nebylo by to poprvé, kdy chytla střecha při nahřívání plamenem.

olinl
hodnocení

0x
Ještě by šlo použít systém Fatrafol, ale nynější vrstva by se musela nějakým způsobem upravit. Odkaz+video fatrafol.cz/... Osobně bych šel do střešních tašek a dřevěné konstrukce střechy, ta je navěky, tedy pokud nepřijde tornádo..

i na takto minimálním spádu tašky?

olinl

Milane, píšu dřevěnou konstrukci. Podle fotek přidaných od tazatele by to byl pro tesaře/pokrývače tvrdý oříšek..

Takže předělat sklon střechy? Stále nechápu...

olinl

Mílo, tazatel v úvodní větě píše, že má železobetonovou střechu. Na té by mohl tu dřevěnou konstrukci postavit.

Novou střechu, i s krovy, to může postavit kdekoliv.

Ale on chce něco jiného.

*mir*

hodnocení

0x

VELBIT TOP PV S 42 -15 modif.posyp

charBIT ELAST PV S 42 Final šedý,přírod

a podobné typy. hlavní je ...PV S 4...modifikovaný

hodnocení

0x

Je to pořádná plocha, bude potřeba klempířina a podle fotek minimálně u toho kamenného soklu vytáhnout kraj nahoru.
Do toho je ten kamenný sokl radiusový, to není jen tak, kvalitně to udělat.
Za mě, zkuste se poptat v hospodě a sehnat člověka, kterému budete k ruce, a který bude vědět co dělá.
Já si udělám ledasco sám (stavěl jsem vlastnoručně barák), ale detaily zapravení třeba toho soklu bych asi úplně nevěděl.

svl*
hodnocení

0x
Mame neco obdobneho ale jen na drevene pultovce. Pri nastehovani tam byla IPA jakoze fakt ta ziletka. Kamarad sehnal dobrej sbs modifikovanej asfaltovej pas s posypem a je klid a fakt tu 5mm min bych nedaval. Nad garazi mame podobny jen s vetsi smesi kaucuku(snad) aby byl ohebnejsi do nizzsi teploty. Dobre je vedet co chci za nosnou vlozku. Kazda se hodi na neco jineho. Na googlu zjistite vice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]