Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrabání omítky

Od: marek94 odpovědí: 13 změna:

Zdravím, zdědil jsem starý byt po dědovi a místnosti mají takový ten stařecký pach.. Myslíte ,že to spraví penetrace a nový nátěr anižbych musel škrabat omítku? na zdi je jen jedna vrstva barvy . Děkuji za odpověď

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Hlavní je pořád větrat a i do průvanu - otevřít dveře. Takový ten stařecký pach, to je neschopnost větrat. Sama jsem překvapená, kolik lidí i v současných teplech neotevře ze celý den okno. Už se mi stalo několikrát, že jsem jen šla k němu něco vyřídit a už za dveřmi byl takové smardlavé dusno, že jsem byla ráda, když jsem vypadla.

olinl
hodnocení

3x
Pokud ta jedna vrstva barvy jde seškrábnout a zeď je rovná, tak bych to zkusil seškrábnout, alespoň sundáš trochu té zatuchliny. Štětkou bych potom omyl stěny Jarovou vodou (svým způsobem odmaštění) a nanesl rovnou např. Primalex. Větrat je důležité. Penetraci bych nedával, po zaschnutí a na "staré" maltě na tom hůř drží Primalex (nevím jak ostatní barvy) a ze zdi se hůř dostává vlhkost při větrání. Na věčně vlhké, neodizolované zdi penetraci vůbec, jsou tam potom vlhké fleky a stačí aby pár dní pršelo a jsou tam mapy, občas i s plísní.

hodnocení

0x

PO dědovi a jen jedna vrstva malby? Ano stačí jen vymalovat čistě a nově.

marek94
hodnocení

Je hodně starý neměli tam přivedenou ani vodu dřív , do koupelny se chodilo na dvorek . V posledních letech děda chodil do koupelny k rodičum a potom co umřel tak ten byt nikdo 7 let neobýval a až teď jsem začal rekonstruovat .. Staré parkety jsem vyčistil a vydezinfikoval savem, ale ze zdí je citít furt ten pach, tak mám strach aby po vymalování to nebylo stále citít..

hodnocení

0x

Tak to záleží jestli místnosti nejsou moc vlhké, než by měly být. Do vlhkého se obvykle natáhne i plíseň. Dále záleží na tom, jestli nechoval nějaké zvířectvo

jabraka*
hodnocení

0x

Už to tu nedávno bylo.ten pach docela dobře eliminuje nátěr hašeným vápnem. Prodává se tekuté pod názvem "čerťák" v kyblíku tekutý rovnou na štětku,nebo práškový,ten je nutno rozmíchat a nechat chvíli stát před použitím.

JABRAKA

marek94
hodnocení

a to hašené vápno dám jako základní nátěr a pak na to normální barvu?

Pokud tam dáte vápno, tak normální barvu už ne,

Na vápno pak lze použít primalex (jakoukoliv "umělotinu" ).Opačně (na primalex vápno) to také jde, ale loupe se to!

hodnocení

0x
Umyl by som ich draselným mydlom, dobre do prievanu vyvetral a vymaľoval. Penetráciu (maliarsku) by som nepoužil resp. ju pridal rovno do prvej vrstvy farby, ktorú by som trochu viac nariedil.
Parkety dobre poprikrývajte, nech ich nenamočíte.

marek94
hodnocení

a když tam hodim jen penetraci místo toho vápna tak by se ty zdi taky trochu zatáhly? pach a tak

Vápno je dezinfenkční narozdíl od penetrace

marek94
hodnocení

Ale na to pak nenatahnu klasickou barvu ne? jak tu bylo zmíněno už

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]