Nejste přihlášen/a.
Zvládnu si sám nabrousit a vystěrkovat podlahu?
Nikdy jsem to nedělal, ale většinou jsem perfektcionista, takže uvažuji, protože nemám moc peněz teď, ale nutně musim strhnout starý PVC a nahodit korek (pro ten jsem rozhodlý), jakožto nejoptimálnější podlahu, jestli si zvládnu stěrku+broušení diamantovym kotoučem bruskou udělat sám.
přecejen, i samotná pokládka podlahy stojí asi 7000-8000,- na 40m2 (kupuji na mojepodlaha.cz) a vzhledem k tomu ,že toho, co jsem koukal na web to neni nějak komplikovaný, tak by i to broušení či stěrkování mělo být hlavně o důslednosti. přesto, ptám se na osobní zkušenosti?
pokládat korkové dlaždice na beton lze jednoduše.Beton upravíme buď broušením,nebo lépe nivelčkou.Protože původně na podlaze bylo lino,nebude co na ni brousit,jenstačí odstranit lepidlo.pro nalepení dlaždic korku podlahovyraj.cz/...
to bude dostatečné.
JABRAKA
Preco brusit? Su tam velke nerovnosti smerom nahor? Nestacilo by pouzit samonivelizacnu stierku?
Hlavne pozor pri tom setreni na dodrzanie technologickeho postupu vyrobcu stierky (priprava podkladu). Ak sa vam to zlupe, skaredo sa to predrazi. Urcite nerobte veci ako "stavebne lepidlo je lacne, samonivelacka draha".
Nie je brúsenie ako brúsenie. Ak je len potrebné strhnúť kačenou zbytky lepidla a následne lokálne zamáznuť kde tu nejakú dierku, tak to zvládnete.
Ak potrebujete odbrúsiť 4 mm betónu a následne celoplošne vyliať nivelačku, je to už väčší hukot. Predovšetkým na tú nivelačku je potrebné mať podľa mňa aspoň dvoch a gryf. 40 m2 je už trochu väčšia plocha. Jeden mieša, druhý rozlieva a vyrovnáva. A všetko je potrebné mať pripravené, vrátane kýblov s presne odmeraným množstvom vody.
Dobry den, jedna se o zahradni domek, cely je izolovany, jedna cast jsou skladove prostory, tam jsem to vyresil zamkovou dlazbou (svepomoci) a druha cast je letni kuchynka, ktera ma cca 8m2. v kuchynce je izolace a poter cca 6cm, který není rovný a pocitam s 1cm nivelackou, prave si nejsu jisty, jest-li mohu pouzit samonivelacku, kde pisou "neni mrazuvzdorna". Jo a na tu nivelacku jsem chtel dat epoxidovou sterku 2mm - ale kvuli cena asi skoncim u epoxidoveho nateru - uvidime. Epoxidovou sterku mame v garazi, udelali i sokl s epoxidove sterky a ta podlaha je bomba. Takze nez se rypat s dlazbou,tak jdu smerem nivelacka a epoxidova sterka...prilozim fotky bez poteru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.