Pro její na zasmání, pro mne důležitá informace. Mám stále více oblečení s lístečky informujícími o praní prádla na 30 stupňů. Toto prádlo je někdy špinavé tak, že nepomůže ani praní na 40. Ale otázka zní: Co se stane s tímto prádlem při praní na vyšší než doporučené teploty? A mužů mít toto oblečení na sobě venku při teplotě nad 35 ve stínu? doplněno 09.07.21 13:45: Proč se tedy prodává něco jako oblečení, které se nesmí prát na víc než 30? To vlastně ani nesmím oblékat, když mám teplotu 36-37. To vážně může být poškozeno prádlo teplotou 40 stupňů?
To není oblečení, ale laciné hadry. Praním na 60 se začnou trhat jak papír.
Kupujte si kvalitní bavlněné na 40-60.
Praní na 30 navíc zasírá pračku zbytky a pračka se ničí.
doplněno 09.07.21 16:46:
Na 30C jsou to většinou dámské šaty. Takové ty hodně jemné látky.
jm
S potížemi při pravidelném praní na nízké teploty souhlasím. Ale cena není vždy o kvalitě. Mám mnoho let trička, která používám pravidelně a peru na 60. Jsou v lepším stavu než drahá"značková".
jp
Souhlasím , cena nedělá kvalitu. Někdy se dá koupit kvalitní věc za rozumný peníz a naopak, hadr za draho. Rozhodně nesponzoruji předražené značky.
Kdybychom měli vždy dodržet veškeré instrukce, tak dnes nesmíme dělat s ničím nic. Některé oblečení se nesmí sušit na slunci, koupelnový nábytek nesmí být ve vlhku, je to padlé na hlavu.
Kdybychom nekupovali nábytek v IKEA, ASKO, KIKA a jiné polské šmejdy, tak nás přežije. Lidi slyší na cenu a neřeší nebo nerozumí kvalitě. Na takové je postaven marketingový trh.
Já si koupil boty za 6000 a mám je už 10 let stále jako nové. Ale chápu, že si někdo koupí plátěné křusky s proužky nebo hokejkou co vydrží 2-3 roky a poslední rok vypadají jak z popelnice.
Nábytek mám z 30% po prarodičích a z 50% po rodičích (laťovku) a stále OK.
Lidi jsou blbí, když vyhodí a jdou do IKEA. Hlavně, že je to laciné a nové voňavé .
Tohle zrovna byla skřínka SAPHO za 10 tisíc. A s těma hadrama, moje desetileté tescotriko za stovku je furt jako nové a bez žmolků, ale když udělám radost partnerce něčím značkovým, tak je to po pár vypráních zralé na vyhození...
Oprat aj drahu a kvalitnu sportovu bundu praskom / gelom s obsahom avivaze = znict jej parametre. Oprat ju na viac ako 40 stupnov = mozu sa znicit lepene spoje.
Bavlna nie je univerzalne riesenie a ako sportove oblecenie vhodna nie je, zadrzuje vlhkost.
Když je na visačce 30st. peru většinou na 40st., protože na 30st. se fakt skoro nic nevypere. Jen něco vyloženě jemného peru na 30st. nebo v ruce. Nevzpomínám si, že by se mi nějaký kus prádla nějak výrazně poškodil. Myslím, že výrobci se tím chrání, napíšou prát na 30st a mají jistotu, že prádlo se nepoškodí, případně pádný důvod k neuznání reklamace: - ,,Srazilo se Vám prádlo? nedodrželi jste teplotu uvedenou výrobcem.,, Že se prádlo na 30st. nevypere, nikoho nezajímá.
Taky s tím mám problém a to mám kvalitní oděvy a prádlo. Peru to na 40 a zatím se nic nestalo. Jen hodně fajnové věcičky peru v ruce např. podprsenky a to i bez kostic, blůzičky apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.