Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Želatina nebo agar?

Od: terk odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám doma agar, ale v receptu je 5 plátků želatiny. S želatinou jsem nikdy nepracovala, nevíte jaké množství agaru to asi je na deka? děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

1x
Zřejmě to bude třeba vyzkoušet. Pro první odhad: želatina vytváří elastickou konzistenci, od agaru můžeme čekat větší křehkost. Co se želírovací schopnosti týká, u agaru je 3 až 6krát větší než u želatiny.Více snad napoví odkaz: apetitonline.cz/...

hodnocení

0x

Napište do čeho přesně to potřebujete, protože s agarem se nepracuje stejně, jako se želatinou, jelikož jde o dva různé produkty. srecepty.cz/...

Ještě jsem našla návod, tak snad se Vám podaří to nějak porovnat s receptem, který potřebujete.

Jak použít Agar Agar

Množství 10g vysypte do 1 litru pitné vody, kterou dle potřeby ochuťte. Poté dejte vařit a po dosažení bodu varu odstavte a nalijte do připravené formy s ovocem. Poté nechte ztuhnout.

Nemusí se dávat ztuhnout do lednice, ztuhne i při pokojové teplotě, ale do lednice ho dát samozřejmě můžete.

terk
Potrebuji to do kremu na dort, aby drzel tvar a nahoru se dalo jeste ovoce. Krem je tvaroh, bílá čokolada. Do agaru davam jeste cukr, na litr 25 dkg...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]