Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parozábrana Jutanol

Od: naiki* odpovědí: 34 změna:

Dobrýb den,

chtěla bych se zeptat. Dá se pod střešní krytinu použít parozábrana Jutanol?

Děkuji za reakce

doplněno 28.02.10 12:31:

Pardon, je to JUTAFOL

doplněno 28.02.10 13:15:

Myslím tím- zda se může použít přímo pod střešní tašky.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

jutafolů je více, zde rozhodně D, ne N e-shop.juta.cz/...

taška, lať, kontralať, folie je to tam v tom pdf rozkreslené parozábrana až na teplou stranu

naiki*
hodnocení

My už tam nějakou folii máme (takto jsme to koupili), ale nevíme zda je ta správná. Mám i fotky, ale nevím, jak je sem vložit. A na té folii je jen napsané Jutafol - žádné další značení D nebo N tam není. Tak třeba poraďte, jak sem dostat ten obrázek a já vám to pošlu ť vidíte víc.

Děkuji

doplněno 28.02.10 14:20:

Rozpoznáte z fotky co je to za folii?

pavka76*

D nebo N je vidět pouze na štítku na nové roly. Myslím,že Jutafol N má černej pásek a D červenej (po celé délce).

naiki*
hodnocení

Děkuji. Tak já tam žádnej pásek nemám a ani na fotkách nic nevidím *plac*Jen nápis JUTAFOL je tištěn červenou barvou.

doplněno 28.02.10 16:12:

Pokud bych Vám zaslala nějaké fotky, mohl by jste mi k tomu něco napsat? Zajímá mě názor jiných, jestli máme tu střechu vůbec vpořádku nebo ne. Ten co to dělal stále tvrdí, že jeho práce je skvělá. Tak se chci jen ujistit nebo mu to vyvrátit.

Děkuji

alf*

červené nápisy, to by mohlo být dobré e-shop.juta.cz/... nesmíte dát izolaci na tu folii, viz odkaz na manuál, musí tam být mezera, pokud to tam dnes někdo dal a věděl, že budete dělat tepelnou izolaci ta ...

Měl použít třeba alespoň jutadach 95 nebo další z e-shop.juta.cz/... pokud tam tu folii dal jen jako pojistku proti zatečení a zateplování (obytné podkroví) neplánujete tak stačí i ten jutafol.

naiki*
hodnocení

Ano...zpočátku to bylo rekonstruováno jen na bydlení dole. Ale po domluvě došlo k tomu, že nám tam vybuduje obytné podkroví. Tak nevím, jestli tu folii neměl vyměnit za jinou a tak...

Ono se to těžko popisuje, když ten, co mi má odpovědět to nikdy neviděl. To chápu, že na mé otázky se špatně odpovídá.

Našla jsem si i na netu, že ta folie má být přichycena nějakou tou páskou. Jenže já ji tam nikde nevidím - příjde mi, že tu folii drží pouze přibití do latí na kterých jsou tašky.

Jinak...ta folie se prodává v pásech a tudíž když natáhnete dva pásy vedle sebe vznikne tam škvíra. Podle mě ty pásy drží jen přibití k střešním trámům. Takže podélně mezi těmi trámy je folie navolno. Neměla by být nějak přilepena k sobě?

Moc se omlouvám za popis, ale jsem opravdu laik *hi*

alf*

čtěte ten manuál na který jsem prve odkazoval, na straně 11 to začíná

naiki*
hodnocení

Moc děkuji, už jsem tam na některé stránky nakoukla, ale věřte, že se to čte dost špatně. Takže počkám do zítra a manžel mi to v práci vytiskne. Pak se to bude číst mnohem lépe.

Je tam spousta informací, ještě jednou moc děkuji *hej*

hodnocení

0x

Jutafol na přiloženém obrázku (špatěně umístěna uvnitř místnosti) je vlhodná na třívrstvou skladbu stěchy. Musí mít červený pruh, červený nápis. přesně jak je uvedeno na obrázku.

Tato folie se nesmí montovat na střechu, která má užlabí nebo nároží. Při dnešních cenách bych doporučil kontaktní folii Jutadach 135. Časem poznáte jak jste udělali dobře.

Více na ICQ 55 180 641, skype: milancukrar.

doplněno 28.02.10 18:18:

čtu, že již folii máte namontovanou? Ale to už nepředělávejte. museli by jste demontovat střechu.!

Nechte tam Jutafol D 110.

Parozábrana Jutanol
alf*

ale z dotazu ani není jasné zda tam jsou kontralatě a tedy mezera. Možná by mohla stávající vyřezat a pomocí oboustr pásky jutadach sp38 přilepit k původní a pomocí lišt do krokví připevnit novou folii třeba i jen jutadach 95, krokve budou kryté, pokud nemá mezeru tak si ji vytvoří tím, že folii vypne mezi lišty níže, pokud kontra má tak ji vypne místo stávající. A místo nutné pro mezeru mezi folii a izolací může vyplnit izolací což bude jistě přínosné. Nebo to by bylo špatné řešení?

hodnocení

0x

po téměř hodinové debatě, jsme dospěli k fatálnímu konci. Reklamovat a předělat. Bohužel uvedené dílo je silně nekvalitní.

Takto by to mělo být u Vás. Bohužel to tak není

Parozábrana Jutanol #2
alf*

takže nejen ve folii je problém? Ale přeci pokud někdo nemá folii žádnou a střechu OK tak je také možnost dodatečného napnutí folie mezi lišty, nebo ne? Tady by byl navíc i krytý krov původní folii, no ale pokud je závad více.

alfe, debata se zbytečný kecáním (ode mě) protáhla na 45 minut, ale zase jsem se dozvěděl jak profesionální firma lže, podvádí a odvádí špatné dílo.

třeba: nenechali mezeru mezi folii a vatou (15cm), ještě tam narvali EPS, přes trámy nic, parotěska nic, palubky na trámy.

už tam teče, palubky praskají...

Více musí sdělit tazatelka, a když dá souhlas tak i fotky co jsem obdržel.

standam*

to je tak , kdyz se žufan pusti do strechy. Zde si myslim, ze bude nejlepsi cele to predelat na naklady "remeslnika"..., ale zase nechat si to opravit od nekoho kdo tomu vubec nerozumi?!

Stando, ono je to složitější, páč zhotovitel je přesvědčen o špičkové práci, do objektu vniká voda-kondenzát, takže jedině znalecký posudek a bránit se. Ale to někdo musí zaplatit teď.

standam*

tak to bude zdlouhave. Chtelo by to udelat posudek a hned predelat jinou firmou a naklady vymahat. Vim...penize ted navic, ale cim dele se to bude odkladat tim vice to bude stat.

naiki*
hodnocení

Dobrý den.

Děkuji, že se stále zabýváte mým problémem. Výše jste psal, že poskytnete fotky pokud dovolím. Samozřejmě je klidně pošlete jiným, ať se podívají jací fušeři mezi námi žijí.

Již tady padl nápad - předělat a pak peníze vymáhat. Není to špatný nápad. Tohle nás ještě včera s manželem napadlo. Snad by to šlo, pokud by to znalec posoudil jako havarijní stav. Tudíž by jsme to mohli předělat hned a pak se dát do té dlouhé soudní tahanice. Zeptáme se právníka co on na to.

Je fakt, že ten problém musíme řešit hned a nemůžeme čekat dalších několik let na nějaký soud. Už teď jsme protopili majlant a to teplo samozřejmě uniká přes to podkroví. Přiložíte k palubkám ruku a na tu vám fouká studený vzduch. Ale ten fušer mi řekl, že barák musí větrat. Takže co jiní protopí za 9-12měsíců, my protopili za 4měsíce - přes 2000m3.

naiki, ale takto postupovat nemůžete, protože:

a) Havarijní stav to není,

b) předělat a pak vymáhat peníze, to je hodně špatné a žádný právník Vám to nedoporučí, to nemůžete. Musíte reklamovat. Nejde přeci koupit boty, objeví se závada, vy to dáte spravit ševci třeba za 5 500Kč a pak to vymáhat po prodejci. Ne toto nedovoluje občanský zákoník.

fotku jsem zapoměl

Parozábrana Jutanol #3

a

doplněno 01.03.10 16:59:zde: milancukrar.papricka.cz/...
Parozábrana Jutanol #4
naiki*
hodnocení

Logicky vzato na vaší odpovědi asi něco bude. Tak to už fakt nevím. Asi nám nezbyde nic jinýho než si to opravit na vlastní náklady. Ale my si opravdu nemůžem dovolit čekat na to, až rozhodne soud. Co bychom dělali další a další zimy? Musíme najít nějaké řešení. Tomu fušerovi to jen tak nenechám.

standam*

ja se obavam, tak jak popisujete odpoved remeslnika "musi vetrat, vse je v naprostem poradku" jen tak ho k reklamaci asi nedonutite. Ja osobne bych to predelal hned. Kdyz se to vezme kolem a kolem stejne budete muset koupit material, ktery tam chybi (izolace pod krokve, parozabrana, difuzka...)

naiki*
hodnocení

Bohužel to asi tak vidím, že nám nic jinýho nezbyde než si to předělat. *bzum* Ale ještě počkáme co nám na to řekne právník.

doplněno 01.03.10 19:31:

Tak jsme teď jednali o tom podkroví a o opravě. Náš finanční poradce za tím fušérem teď odjel. Dali jsme požadavek buď na okamžitou opravu nebo finanční náhradu 80tis. Takže teď jen počkáme, jak se k tomu ten fušér postaví.

Díky Vám všem jsme měli v ruce dobré argumenty. Moc děkujeme *hej*

Jakmile se nám k tomu vyjádří, napíšu Vám. Snad na naše podmínky přistoupí.

naiki*
hodnocení

Tak se nám už dostalo odpovědi.

Fušér si stále stojí za svým. Stále chce jen reklamovat ty popraskané palubky. A že pokud to vyreklamuje a vyinkasuje od nich peníze, tak koupí nové palubky a předělá nám to. Ale my bychom mu museli zaplatit za práci- zadarmo nám to prý dělat nebude. Tak tomu říkám fakt odvaha.

Nyní se začal ohánět i kupní smlouvou baráku, že je tam napsáno, že je nám znám stav nemovitosti.

I přesto, že jsem argumentovala tím, že podkroví musí splňovat určitá kritéria. To ho nezajímá.

Takže jsem odpověděla, že si teda pozvem soudního znalce.

On si je jistý, že nemáme šanci.

Teď už jen počkáme na vyjádření právníka zda do toho jít a jak postupovat.

Bohužel, já Vám to říkal, dobrovolně nesleví, jde na to, že nevydržíte...

Ale vy se nevzdáte!

naiki*
hodnocení

Řešíme co se dá. Už i konečně známe i jeho příjmení, tak koukáme na netu, jestli ho někde nenajdem. Koukáme na živnostenský i na obchodní rejstříky. Víme, že nakupuje bez DPH, takže snad nějakou firmu dohledáme

Tak jsem dejte jeho Ičo.

naiki*
hodnocení

Bohužel, nic takového nemáme. To by bylo jednoduché *bzum* Ani žádný soupis použitého materiálu nemáme.

naiki, to je stále horší a horší. Máte nějaký doklad, že dílo zhotovil on?

naiki*
hodnocení

Máme jen fotky a sousedy *plac*

doplněno 01.03.10 21:43: Toto jsem psala již dříve do sekce Společnost :
Reklamace na skryté vady rodinného domu
Autor: naiki® Datum: 09.02.10 00:21 odpovědí: 34
Dobrý den,
obracím se na vás a prosím o radu.
Loni v září jsme s manželem koupili rodinný dům od jisté paní. Dispozičně byl 2+1. Poněvadž jsme rodina s malými dětmi a přítel té paní rekonstruoval celý dům, domluvili jsme se, že v domě ještě před naším odkupem vybuduje podkroví. Ústní dohoda zněla 350tis. za podkroví (podlaha OSB,2x střešní okno,zateplení a palubky +zednické práce).
Takže cena domu byla i s podkrovím sjednána na 1950000kč. Dům jsme platili hypotékou a v kupní smlouvě se udává jen o vybudování podkroví v ceně, ale už tam není v jaké ceně. Když jsem po tom pánovi zedníkovi chtěla smlouvu o dílo, tak mě řekl, že bychom jsme se dostali finančně výš než je těch 350tis. Takže jsme od smlouvy o dílo upustili.
A konečně k tomu problému. Po asi 2měsících v době, kdy se naplno začalo topit nám začaly palubky praskat, roztahovat se a vytvářet celkem velké mezery přes které fouká dosti studený vzduch.
Požadovali jsme nápravu, ale ten pán to svedl na nás, že tam sušíme prádlo (což není pravda) a že sušíme i dole v koupelně a to vlhko jde nahoru a tím ty palubky praskají. Podle mě byly ty palubky špatně vysušené a tím, že se začalo topit, tak na to patřičně reagovaly. Do toho nám zatíkalo kolem komína a po komíně v podkroví tekla voda. A nejen po něm, ale po pár dnech i mimo něj kapala z palubek voda.
Mám právo na to,aby to opravil (komín i palubky) z vlastních nákladů? Stále
mi tvrdí, že jeho práce byla dokonalá a když jsme to přebírali, tak bylo vše v pořádku.
Máme tedy nějakou šanci? Ono je těžko tady popsat vše do podrobna, je toho moc a moc. Prosím poraďte. Moc děkuji za každý příspěvek.
Odpovědět Zpět do rubriky Skočit na nejnovější odpověď

tak to necháme na sobotu

naiki*
hodnocení

alf*

na podobné "řemeslníky" by se hodil seznam na internetu. Ovšem vytvořit takový není vůbec jednoduché.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]