Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava klempířské pájky

Od: slavo® odpovědí: 5 změna:

Uvolnil se šroubek co drží hrot, takže v tom tělese je volná díra a už to nelze přitáhnout, takže při pájení hrot vypadává.

Napadají mě tyto možnosti:

1 - Vyvrtat tam větší dírku se závitem a dát tam větší šroubek - nyní je tam šestka.

2 - Nahoru připevnit matku - nevím, ale z čeho je těleso - nějaký spoj co by vydržel teplotu hrotu pájky.

3 - Provrtat dírku přes hrot a šroubek protáhnout a z druhé strany dát matku.

Je to 300 Watová pájka.

Nebo lepší nápady:

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Udelal bych prvni variantu, udelat vetsi zavit a vetsi sroub M8.

hodnocení

To se mě zdá nejméně náročné a taky mě to napadlo jako první a pak mě napadly ty dvě další varianty.

M8 se tam ještě vejde.

M10 už ne - ten je moc velký.

hodnocení

1x

Nejlepší oprava by byla závitovou vložkou Helicoil M6. Ta je z nerezu, takže vydrží víc než slitina páječky. Další možností je šroub M7. Šroub M8 už má velké stoupání, takže ve stěně bude málo závitů a opět se brzo strhne.

Na M7 se závitník ani šroub nedá sehnat v běžném železářství

spu
hodnocení

0x

4- vyvrtat druhou díru a vyřezat šestku závit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]