Chtěla bych se zeptat, jestli znáte někdo službu domovního asistenta? Moje příbuzná, která je jejich nájemcem ji má mít nově v placených službách v nájemním bytě (fa Heimstaden). Jen ji o tom informovali při podpisu prodloužení nájemní smlouvy( jako dodatek smlouvy) s tím, že další ( hlavně částku za "domovního asistenta") se dozví v dalším evidenčním listu. Nejdříve jsem si myslely, že se bude služba platit jen, když ji bude využívat, ale vypadá to, že to bude pravidelná měsíční platba + využití služby hodinově. Má s tím někdo zkušenost? Kolik se platí měsíčně? Podle nás to není úplně v pořádku. Když to nepodepíšete, máte smůlu, a když jo, platíte nějakou službu navíc, kterou nepotřebujete a nevíte ani kolik byste měli platit. doplněno 05.07.21 14:26:
Kolik to může být Kč "něco malinko připlatit"? (vyjádření ve videu):
Pronajímatel nemá právo si takovou službu vynucovat nedobrovolným placením.Jestli dodatek smlouvy už podepsala,vyjádřila s tím souhlas.Takže nepodpisovat.
Zajímalo by mě, jestli ta služba je povinná? Podle mého názoru přece nikdo nemůže nutit v již probíhající smlouvě tuto službu, jiná věc je, pokud smlouva na dobu určitou končí tak do nové smlouvy už může být toto ze strany pronajímatele průchozí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.