Nejste přihlášen/a.
Při rekonstrukci kuchyně jsem nechala odstranit panelákovou spižírnu (skříň u okna), ve které se nacházelo větrání, 2 otvory vedou ven stěnou (obvodovou zdí domu), kde je okno. Nyní zde stojí lednice. Z těchto otvorů jde do bytu nepořádek, špína, vydrolená stěna. Chci nechat otvory zadělat tak, aby se v těchto místech ale netvořila případně plíseň. Můžete mi,prosím, poradit, jak nejlépe průduchy zadělat, abych neměla večně špínu zvenku v bytě, ale abych nevytvořila prostředí pro plísně? A na koho(jakého odbroníka) se případně obrátit? Děkuji
Witch,ty pruduchy tam byly proto,ze tam byla ta skrin jako spiz!Pokud ji tazatel odstranil,jsou zbytecne a zadna plisen tam odnikud nehupsne.Je treba cist otazky.
Podobné otvory jsem velmi efektivně využil,chladničku,kterou jsem v tomto koutě umístil jsem utěsnil ke stěnám polystyrenovými deskami tak,že otvory proudil za chladničku zvenčí studený vzduch k výměníku za chladničkou.Velmi se zekonomizoval její provoz.
JABRAKA
Můžete to provést i tradičně zazděním. Koupit porobetonovou tvárnici, pilou uříznout přesný rozměr. Předpokládám, že 10m2 perlinky a 20 kg stěrkovacího tmele kvůli tomu kupovat nebudete, takže doplnit např. sádrovou omítkou - balení 5kg, nebo nějakou opravnou maltou v malém balení, též možno na bázi sádry - 2kg.
Vyberte mřížku se síťovinou ( jak to napsat - filtrem ) dle velikosti ,,průduchu,,.Bude to větrat byt a zároveň nebude do bytu létat špína.Úplně zadělávat? - bych to taky nedělal jednou se můžou hodit - My tyhle průduchy nemáme vůbec a plíseň se netvoří.Zas ale máme otevřené ventiačky kvůli kocourovi.Na gůglu zadejte ventilační mřížka a jistě něco vyberete dle rozměrů a ,,hezkosti,,.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.