Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zadělat průduchy v kuchyni

Od: klarav odpovědí: 12 změna:

Při rekonstrukci kuchyně jsem nechala odstranit panelákovou spižírnu (skříň u okna), ve které se nacházelo větrání, 2 otvory vedou ven stěnou (obvodovou zdí domu), kde je okno. Nyní zde stojí lednice. Z těchto otvorů jde do bytu nepořádek, špína, vydrolená stěna. Chci nechat otvory zadělat tak, aby se v těchto místech ale netvořila případně plíseň. Můžete mi,prosím, poradit, jak nejlépe průduchy zadělat, abych neměla večně špínu zvenku v bytě, ale abych nevytvořila prostředí pro plísně? A na koho(jakého odbroníka) se případně obrátit? Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

2x

Vyhodit vnitřní mřížky, vyplnit polystyrenem, mezery zapěnit, lepidlo štuk.

witch*
hodnocení

2x
Podobná otázka tu již byla.
" Průduchy ve spíži (cihlový bytový dům)" poradte.cz/...
Stále stojím za svým, že aby tam nebyly plísně tak nezadělávat.
makk

Ty plísně tam právě budou, když se to nezadělá.

anonymni357

Witch,ty pruduchy tam byly proto,ze tam byla ta skrin jako spiz!Pokud ji tazatel odstranil,jsou zbytecne a zadna plisen tam odnikud nehupsne.Je treba cist otazky.

klarav
hodnocení

Ano, špajzka je pryč. Otvory se mi sype špína do kuchyně, prach, drolí se vnitřek průduchů. Musím je nějak zadělat tak, abyse nadále neprášilo a zároveň netvořila plíseň.

hodnocení

2x

Zadělat otvor natrvalo, není již třeba, když není spíž.

jabraka*
hodnocení

2x

Podobné otvory jsem velmi efektivně využil,chladničku,kterou jsem v tomto koutě umístil jsem utěsnil ke stěnám polystyrenovými deskami tak,že otvory proudil za chladničku zvenčí studený vzduch k výměníku za chladničkou.Velmi se zekonomizoval její provoz.

JABRAKA

vitzaplo

pro Jabraka - Studený vzduch v těchto vedrech *haha* , a ještě polystyrénovýma deskama utěsnit chladničku.Štěstí že to píšeš v minulém čase.

joudic*
hodnocení

2x
na odbornika, co vam proda malou stavebni penu za 100Kc

hodnocení

2x

Můžete to provést i tradičně zazděním. Koupit porobetonovou tvárnici, pilou uříznout přesný rozměr. Předpokládám, že 10m2 perlinky a 20 kg stěrkovacího tmele kvůli tomu kupovat nebudete, takže doplnit např. sádrovou omítkou - balení 5kg, nebo nějakou opravnou maltou v malém balení, též možno na bázi sádry - 2kg.

mnd®
hodnocení

0x

Vyberte mřížku se síťovinou ( jak to napsat - filtrem ) dle velikosti ,,průduchu,,.Bude to větrat byt a zároveň nebude do bytu létat špína.Úplně zadělávat? - bych to taky nedělal jednou se můžou hodit - My tyhle průduchy nemáme vůbec a plíseň se netvoří.Zas ale máme otevřené ventiačky kvůli kocourovi.Na gůglu zadejte ventilační mřížka a jistě něco vyberete dle rozměrů a ,,hezkosti,,.

klarav
hodnocení

Děkuji za odpověď, podívám se. Mám ale obavy, že mřížka drobný prach nezadrží, celkově vy bytě řeším černý prach, nevím, odkud se bere, nebydlím u frekventované silnice a rodina žijící vzdušnou čarou 3 minuty takové problémy nemá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]