Nejste přihlášen/a.
Poptal bych od znamych reference na firmy, proveril na netu solidnost firmy, dve tri cenove nabidky. Zalohu na material max. 50% z nabidky, zbytek platby po dokonceni a prevzeti zakaznikem. Nic nepokazite, kdyz budete mit sepsanou smlouvu o dilo a veskere podrobnosti plateb, likvidace odpadu a pripadnych sankci pri neplneni.
Je to vždy na dohodě. Každá strana má svůj argument, jak postupovat.
Zhotovitel bude chtít zálohu alespoň na materiál. Osobně bych více nedával.
Zálohu a po vyúčtování, či doložení další zálohu.
Je spousta firem, kterým zákazník nezaplatil, je spoustu zákazníků, kterým firma neudělala to, co jim zaplatili.
Zálohy bych platil jen větším firmám s osvědčenou recenzí, ale trochu jinak. Pokud někdo pindá, že potřebuje na materiál - ok, faktura na moje jméno, materiál mi dovezou a já ho zaplatím - ale ne peníze předem, že si to on zajistí!
Zkušenosti mnohých mi dají zapravdu - buď se řeší "střechy na klíč" nebo si zaplatíte materiál sám, když vám ho přivezou - jinak materiál ani přivézt nemusí a budete bez peněz i střechy.
Záloha na materiál pouze věci objednávané na míru a to jen nákupku, jinak veškerý materiál po složení. Práce po předání díla a u střechy etapy jedině např. až to bude pod folií - firma sundá střechu, zaplatíš sundání, firma zdrhne, ty máš díru do baráku a hledáš kdo to dodělá A dobrý řemeslníci maj plno klidně rok dopředu.. A dát všechno předem ano firma sundá střechu, zmizne a můžeš se soudit. Firma obvykle "zbankrotuje" a můžeš si to vymáhat z nějakýho bezdomovce..
Hledejte, až najdete. My jsme loni dělali fasádu za čtvrt milionu a dopředu jsme nic neplatili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.