Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení při výměně střechy

Od: pavelprochazka odpovědí: 8 změna:
Dobré ráno.Zdědil jsem barák po rodičích,zjistil že do něj zatéká a chtěl bych vyměnit střechu.Eternit za plech.Rád bych se zeptal jak probíhá placení takové firmě.Platí se nějaké zálohy nebo se platí až po zhotovení?Ve vesnici máme totiž rodinu co zaplatila nějaké firmě předem oni sundali střechu,již se neukázali a nyní se soudí.Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Platit zálohy je běžné, zvlášť, když materiál tvoří více než 50% ceny. Můžete se dohodnout s firmou, že jim zaplatíte zálohu v ceně 100% ceny materiálu až po složení materiálu na váš pozemek. Při nedodání práce vám zůstane alespoň materiál pro jinou firmu.

hodnocení

7x

Poptal bych od znamych reference na firmy, proveril na netu solidnost firmy, dve tri cenove nabidky. Zalohu na material max. 50% z nabidky, zbytek platby po dokonceni a prevzeti zakaznikem. Nic nepokazite, kdyz budete mit sepsanou smlouvu o dilo a veskere podrobnosti plateb, likvidace odpadu a pripadnych sankci pri neplneni.

hodnocení

5x

Je to vždy na dohodě. Každá strana má svůj argument, jak postupovat.

Zhotovitel bude chtít zálohu alespoň na materiál. Osobně bych více nedával.

Zálohu a po vyúčtování, či doložení další zálohu.

Je spousta firem, kterým zákazník nezaplatil, je spoustu zákazníků, kterým firma neudělala to, co jim zaplatili.

makk
hodnocení

5x

Platí se tak jak je ve smlouvě. Seriózní je zaplatit po předání a podle mě je akceptovatelné i zaplatit nějakou zálohu, když už na střeše něco je. Ale když si firma nechá zaplatit ještě než začne dělat, tak už to vypovídá o její neserióznosti.

hodnocení

3x

Asi takhle.Měli jsme zakázku - zdravotní středisko - za několik desítek milionů-po KD při splnění dílčích úseků uvolnil investor (město) vždy stanovenou sumu.Oproti tomu malé zakázky (třeba rekonstrukce jádra v paneláků) platba až po dokončení.

hodnocení

1x

Zálohy bych platil jen větším firmám s osvědčenou recenzí, ale trochu jinak. Pokud někdo pindá, že potřebuje na materiál - ok, faktura na moje jméno, materiál mi dovezou a já ho zaplatím - ale ne peníze předem, že si to on zajistí!

Zkušenosti mnohých mi dají zapravdu - buď se řeší "střechy na klíč" nebo si zaplatíte materiál sám, když vám ho přivezou - jinak materiál ani přivézt nemusí a budete bez peněz i střechy.

asd1
hodnocení

0x

Záloha na materiál pouze věci objednávané na míru a to jen nákupku, jinak veškerý materiál po složení. Práce po předání díla a u střechy etapy jedině např. až to bude pod folií - firma sundá střechu, zaplatíš sundání, firma zdrhne, ty máš díru do baráku a hledáš kdo to dodělá *smich* A dobrý řemeslníci maj plno klidně rok dopředu.. A dát všechno předem ano firma sundá střechu, zmizne a můžeš se soudit. Firma obvykle "zbankrotuje" a můžeš si to vymáhat z nějakýho bezdomovce..

hodnocení

0x

Hledejte, až najdete. My jsme loni dělali fasádu za čtvrt milionu a dopředu jsme nic neplatili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]