Nejste přihlášen/a.
Mě by zajímalo, jak se tam dotyčný dostal?
Klíče jste mu dala, anebo sebral přítel podfukem? Neměla jste nahlásit ztrátu klíčů?
Mě to vychází, že jste o tom musela vědět. Pokud jste byt stále platila,tak jste tam musela chodit na kontrolu.
Jestli je byt půl roku v pořádku, jestli něco neprasklo, jestli je něco ve schránce a podobně.
Abyste nakonec o bydlení nepřišla.
Zašla jsem za ním minulý týden, hned po tom, co mi volali z Heimstadenu. Dala jsem mu čas do konce měsíce. Včera se měl odstěhovat, a vůbec nereaguje. Fabku vyměnit není problém, nevím však kdy je a není doma. Tím,že to vše řeším s dětmi ( 4 a 2 roky), nechci je dostávat do nějakých nebezpečných situací. Ptala jsem se sousedů, co se tam dělo,a ti mi řekli: otevírání vchodových dveří nožem, hádky a fyzické napadání (předpokládám,že jeho přítelkyně a ročního dítěte).
Vy máte pronajatý byt a partnerl Vám tam nastěhoval někoho? Ten tam nemá co dělat, ve Vašem pronajatém bytě.
Za jakým nájemcem jste zašla, když Vy jste nájemnice?
Nějak to nechápu.
Policie toto neřeší.
Doufám, že mě za tyto řádky nebude někdo buzerovat, ale napíšu to ve slušnosti... :
Jak máte postupovat?
1)první řadě zavolejte policii, nemá tam co dělat, je tam načerno, jako by se tam vloupal
2)nafackujte si, že jste do dopustila
3)rozejděte se s přítelem a nafackujte si, že jste s ním chodila-žila
4)nafackujte si za to, že nás tu taháte za nos. Protože jste si řekla, že nevíte, zda se zase nebudete chtít odstěhovat od partnera zpět do bytu, řekla jste si "proč bych měla platit nájem, když tam nebudu bydlet" Tak jste tam s přítelem nastěhovali týpka, který měl teoreticky platit nájem. Nájem myslím neplatí a vy to cálujete za něj a to je to, co vás štve a co vás bolí. A na nás tady hrajete habaďuru jako že jste oběť
Kdepak vzal ten týpek klíče? Co si vymyslíte? Že klíče mu dal váš partner, které jste mu zase dala vy, když se na vás do bytu přišel občas "podívat"?
bobane, nevím, ale policie asi nepomůže. Páč tazatelka tvrdí, že ho tam nastěhoval její přítel. Takže žádné vloupání...
Milane, tady je průser, že je to silně nevěrohodný Já o tom všem pochybuju. Těžko radit.
Přece, když je společnost majitel bytu, je tam nějakej týpek načerno, tak ten týpek musí opustit na výzvu byt..
Přítel nemá k bytu žádný právní vztah - nastěhoval někoho do cizího bytu. I když domýšlet si lze ledacos...
Měl jsem nájemníka, po konci nájemní smlouvy, ani protekčně mi policie nepomohla, jedině kdyby mne ohrožoval.
Co je na tom za problém? Pokud je byt váš a nájemník tam nemá co dělat, zavolat policii a nechat vyrazit. Otázka pár desítek minut. Policii říct pravdu, že vám ho tam neoprávněně nastěhoval bývalý přítel.
Vas problem je v nasledovnom : podpisali ste najomnu zmluvu, kde sa zaviazali plnit nejake podmienky. Nezalezi na tom, ci ste sa odstahovali prec a z akych dovodov, to je vase sukromie. Ak podpiste zmluvu na byt, vy sa musite aktivne starat, co sa tam deje a nenechat veci bezat samospadom do stavu, ked tam mate cudzie osoby. Pred majitelom ste zodpovedna vy a podla tej zmluvy, ktoru mate podpisanu, vam mozu najom vypovedat, pravidla ste porusili.
Ten vas "priatel", ten bol vobec niekedy napisany v zmluve (myslim : sedel pocet osob)? Ak ste totiz byt zobrali na seba + deti a dodatocne si ho tam nastahovali, zmluvu ste porusili uz vtedy.
Zmluvu od tej fimy som som si otvoril na internete, vid moje citaty z nej vyssie. Jasne porusenie a vypovedny dovod.
Víš kulový, co má ve smlouvě, jakými disponuje souhlasy, co je kde jak legalizované. Cucáš si to z prstu.
Poprosim o slusnu komunikaciu. Dakujem.
Svoje informacie cerpam vylucne zo zmluvy, ktoru ma firma verejne dostupnu na internete. Pani asi nema specialnu zmluvu.
" Přítel tam nikdy psán nebyl, ani na službách. Občas tam přespal, ale nebydlel.
Ze společnosti mi už volali, a ptali se, kde nyní žiju. Odpověděla jsem,že momentálně u otce mých dětí. Zeptali se mě,kdo je pan xxx. A vše jsem s nimi řešila. Hned ten den jsem byla i za sousedy a všem se omluvila za nevhodné chování toho pána.
Vím, co je ve smlouvě, vím, že mi hrozí ukončení smlouvy, pokud bude tam ten pán dále bydlet a obtěžovat sousedy svým chováním.
Mě šlo spíše o to, jak pokud možno ho vyhodit bez nějakých násilných akcí. Domlouvat už jsem se zkoušela. Slíbil,že 30.6. odejde a je tam stále. Nezvedá tefony, nereaguje na SMS. A já nemám žádného kamaráda či někoho v rodině, kdo by mohl jít se mnou to vyřídit i po zlém. Nemám kde dát ani děti, aby to nemuseli vidět a zažít něco třeba nepříjemného.
Sdělte dotyčnému (písemně s doručenkou, případně předat osobně s nezávislým svědkem, kopii si ponechte), aby do 3 dnů opustil byt na adrese..., jehož jste nájemce a pokud tak neučiní, podáte trestní oznámení podle
tr. z. § 208 Neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru
(1) Kdo protiprávně obsadí nebo užívá dům, byt nebo nebytový prostor jiného, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.
(2) Stejně bude potrestán, kdo oprávněné osobě v užívání domu, bytu nebo nebytového prostoru neoprávněně brání.
(3) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 jako člen organizované skupiny, nebo
b) způsobí-li takovým činem škodu velkého rozsahu.
a když neodejde, po těch třech dnech běžte se všemi doklady na policii, oznámení podejte a současně požádejte, aby do protokolu bylo uvedeno, že chcete být seznámena s výsledkem.
Kontaktovat majitele bytu - pronajímatele s kterým máte nájemní smlouvu (Heimstaden) a oznámit mu, že se Vám do bytu (do jeho bytu, který Vám pronajal) kdosi bez Vašeho (a hlavně bez jeho) souhlasu nastěhoval. Dál by to měl řešit on.
Tak bez suhlasu to sice bolo, ale pani sa nestarala o veci spojene s najmom, jej pasivita umoznila cudzim ludom vyuzit situaciu, pravne je zodpovednost na jej strane.
Co vic? Tohle :
Nájemce je oprávněn byt využívat výlučně pro ubytování sebe a osob, které jsou označeny v příslušné nájemní smlouvě
Nájemce je oprávněn dát byt do podnájmu pouze s předchozím písemným souhlasem pronajímatele. Porušení této povinnosti je hrubým porušením povinnosti nájemce a výpovědním důvodem.
Ale to vše bylo bez jejího souhlasu, takže načerno. To jí nikdo za zlé mít nemůže. Ona není povinna si byt hlídat 24 hodin denně.
Pozrite si, ako vyzera ich zmluva heimstaden.cz/...
Nájemce je oprávněn byt využívat výlučně pro ubytování sebe a osob, které jsou označeny v příslušné nájemní smlouvě
Nájemce je oprávněn dát byt do podnájmu pouze s předchozím písemným souhlasem pronajímatele. Porušení této povinnosti je hrubým porušením povinnosti nájemce a výpovědním důvodem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.