Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Folie naleptaná od chlóru

Od: tomasz odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
Na dně bazénu je fólie vybělena působením prostředků na bázi chlóru (viz foto), rozměr cca 1mx1m. Místy je struktura poměrně narušena/vyžraná. Bazén ale neteče. Výška bazénu cca 120cm, průměr cca 3-4 m.
Mám to preventivně přelepit? Čím? K dostání jsou pouze malé záplaty a nemůžu najít záplatu v takovém rozměru.
Děkuji za rady.

Folie naleptaná od chlóru
Folie naleptaná od chlóru #2
Folie naleptaná od chlóru #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Chlor odbarvuje, bělidla na bílé prádlo obsahují chlór.

Slunce také zesvětluje modrou barvu a ve spojení s chlorem se modrá odbarvuje do bílá.

Plachta může být funční, pouze vybělená.

hodnocení

1x
Pokud fólie je pružná a nebude praskat je to jen kosmetická záležitost.

hodnocení

0x

Pokud bazén neteče neřešil bych. Pokud někde v tomto místě teče, nemá podle mě oprava smysl. Opravíte jedno kritické místo a za půl roku se objeví jiné = jste na hranici životnosti materiálu. Velký vliv na výdrž má skladování - místo (prostředí) i technika balení (co nejméně zlomů na plachtě).

Při ceně těchto nafukovacích bazénů nemá smysl opravovat. Vždycky jsme tento bazén měli na max 5 let a s tím jsme prostě počítali.

To není tak kvalitní folie jako se dává do bazénů.

tomasz
hodnocení

Tezko rict, zda se jedna jen o vybeleni. Zkusil jsem nazvetsovat jednu z vyse nahranych a vidite, ze to rastruje.
Ale tak jednu nebo dve sezony to snad vydrzi a pak koupim celou novou folii...
Takto ksme to jiz koupili i s domem.
Folie naleptaná od chlóru #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]