Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodloužení trubky k radiatoru

Od: oto000® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, dělám rekonstrukci kuchyně musel jsem vyměnit radiator vystředil jsem jej ať vypadá pod oknem trošku normalně starý byl delší novější je menší musím dopojit cca 40 cm.Jak na to?

Nějaký rychlo spoj nebo si nechat vyrobit ocelovou trubku vnitřní vnější závit trubka má 20 mm venkem Závit 1/2.

Děkuji.

Prodloužení trubky k radiatoru

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vyvod radiatoru neni v ose potrubi, rovna ocelova trubka Vam nepomuze, musite to vykolinkovat. Radiator dopojte v medi. Medena kolinka, fitinky, prechody, PB lahev s horakem atd. Pokud nemate potrebne naradi a grif, tak to asi vypada na navstevu topenere.

hodnocení

S trubkou se dá hybát směrem dolů a na horu takže tam není problém kolinko budu muset dát u zpátečky ,přemyšlel jsem push spojky měď.

Trubkou se dá hýbat,ale to nic nemění na tom žeje to celé z osy a může být problém s těsněním u šroubení, kuželová těsnící plocha to sice může pobrat, ale taky nemusí sedět převlečná matice . Řešil bych to patřičně přihnutou měděnou trubkou

Ještě dotaz - nový radiátor někdo počítal, nebo je tam jen ať to trochu pasuje? Ony deskáče obvykle oproti žebrovým plecháčům bývají při stejném výkonu +- stejně dlouhé

hodnocení

0x
Rekonstrukci děláte ve svém domě, nebo to je třeba panelák? Abyste nedopadl jako náš soused...

Jak dopadl Váš soused?

Nenapínejte nás.

Jak dopadl? Taky to dělal sám (nezkušený) a "vytopil" vodou z topení " jen" pár bytů pod sebou... takže když vidím podobnou otázku, vzpomenu si na problém...v jeho případě i s pojišťovnou; podrobnosti s hrazením škody pojišťovnou už neznám, soused se "nepochválil"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]