Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, bydlíme novém v rodinném domku. Soused bydlí vedle nás již cca deset let a již delší dobu chová ve venkovní desetimetrové voliéře papoušky. Voliéra je vybudovaná přímo podél plotu (přímo na plotu). Před lety se ptal našeho tatínka, zda ji může dát až k plotu, on souhlasil, to ještě nikdo netušil, že na tehdejší tatínkově zahradě bude jednou stát náš dům. Papoušci jsou velmi hluční, kdo to zná, nemusím popisovat, zkrátka celý den zobák nezavřou, kejhají, napodobují alarm, pískají... V létě nemůžeme spát s otevřeným oknem (máme ho bohužel na stranu k voliéře), protože jinak máme budíček v 4.30h. Přes den se před křikem neschováme, na zahradě si nemůžu vyčistit hlavu, naopak mě z nich za chvíli brní. Sousedovi jsme to říkali, jen pokrčil rameny, že s tím nic nevymyslí. Co dělat? Smířit se s tím řevem? Zvyknout si? Za rok jsem to ještě nedokázala. Nechci vést žabomyší válku se sousedem. Něco před plot vysadit? Něco, co by vyrostlo vysoko a udělalo zvukovou bariéru? Poradí někdo? Díky předem. Ivana
Až k plotu to ptactvo narval, protože jinde už nemá ani píď místa. Mezi voliérami a domem má zahradní domek, bazén. Tedy co nejdál od svého domu, bohužel nejblíž k nám. Stěhovat to není kam. Papouchy nenávidím a bubínky si píchat nenechám, co tedy?
Obávám se, že se nedá dělat nic, papouchům skřehotat nezakážete...leda sousedovi koníček vymluvit a nebo se odstěhovat.
Dobrý den, jestli nemáte kočku tak si ji pořiďte. Krmení ji dávejte někde v okolí voliéry a uvidíte jak papoušci ztichnou, než si na přítomnost kočky zvyknou.
Staňte se milovníky exotického ptactva nebo si dobrovolně nechte perforovat ušní bubínky... Papoušci jsou uřvanci a vy s tím nic neuděláte. Nějaká zelená stěna by řešila spíš pohled na zdroj skřeků, ale hluk samotný by byl jen o malinko snížen... nezávidím vám...
Je dobré, že si zachováváte humor...
Dovedu si představit jak Vám je,Prožívala jsem něco podobného,sousedka měla venku psa.Psu se venku nelíbilo a štěkal a štěkal.Ve dne v noci a vydržela jsem to rok.Když mi začla volat ze školky učitelka že dcera je unavená a usíná tak jsme začaly situaci řešit.Protože sousedku nezajímalo že se naše dítě nevyspí tak mě nezajímalo že ona nechce psa domu.Trvalo to dlouho,stálo nás to hodně nervů ale nakonec psa vzala domů.Držím palce.
Jo ale pán si asi papouchy domů nevezme. To je zapeklitá situace.
Kamarádka bydlela v bytovce a těšila se až budou mít domek ,jak si bude užívat pohodu venku, na zahradě, posezeníčko, poleženíčko, koupání v bazénu, ale jejich sousedi si pořídili, takového kapesního hafíka, a ten jakmile vyjde někdo na zahradu, nebo jen mezi dbveře, tak ňafe a ňafe , tak jsou zalezlý doma. Prý pro dobré sousedské vztahy je raději zticha.To tedy bych nevydržela!
ani oni to dlouho nevydrží to mi věřte.My mlčely rok a když jsme se snažily se sousedkou dohodnout aby bral psa domu alespon na noc a ona nic.A slyšela ho že šteká třeba tři hodiny v kuse a bylo ji to jedno .Pak už jsme neměly na vybranou,budt se odstěhovat nebo docílit toho aby psa vzala domů.Sice Nás ted nezdraví ale je klid.Okna máme v pohodě otevřené v létě,dcera se vyspí do školky.ale co jsme ten rok zažívaly to bych nikomu nepřála.
Aspoň že v nejbližším okolí není žádný uštěkaný pes, to bych ho musele pohladit motykou Včera jsem se sousedem mluvila, to bylo samé: papoušci mají radost, že je jaro, a až budou sedět na vejcích, už tak křičet nebudou... Bydlíme tam rok a zobák nezavřou NIKDY! Pes vydrží pár let, ale papouchy bude chovat asi až do smrti, když jsem se ho ptala, jestli je hodlá chovat pořád, říkal: to víš, je to koníček... Budu na něj dál naléhat, aby s tím něco vymyslel, i když se obávám, že nevymyslí...
Je videt že soused se moc netrápí tím že vy trpíte.Jinak řečeno je mu to asi fuk.Koníček?3patný koníček který ruší sousedy.Asi bych řekla sousedovi na rovinu že mě to ruší,že po práci chci odpočívat a požádala bych ho v klidu aby papoušky přemístil někam kde mě nebudou rušit.A pokud by ho to nezajímalo tak proč by mělo Vás zajímat jeho hlučný koníček.Asi bych to začala řešit po svém.Stejně to dlouho nevydržíte a sousedské vztahy budou na bodu mrazu
Dejte návod,prosíííííííííííííííííím.
doplněno 06.03.10 18:24:Já bych věděla pif pif...to by byl klid
Každý by měl brát ohled na sousedy a neobtěžovat je více než je nutné např. pro posečení trávy. Je mi 70 let. Po 10 letech dobrého soužití si soused postavil na zahradě dosti velkou voliéru. Slíbil, že tam bude chovat nehlučné druhy, což ale nedodržel. Požádal jsem jej, aby provedl odhlučnění nějakou stěnou. Nabídl jsem mu 10 000 Kč příspěvek a sehnal odborníka na hluk, aby navrhl účinné opatření. Soused odmítl. Za ušetřených 10 000 Kč tedy nyní nakoupím různé ultrazvukové a jiné plašiče. Podle cen jich bude více než 10 ks. Upevním je směrem k sousedovi, různě je načasuji a budu je vylepšovat, dokupovat, střídat. Možná si nahraji řev jeho ptáků a přes reproduktory mu jej budu přehrávat. Zvláště když bude po noční. Něco "hezkého" se dá vždy vymyslet. Je možné občas něco nedobrého do voliéry hodit, posílat udání na hygienu, FÚ, přestupkovou komisi. Po dobrém to nešlo. Když může řev svých ptáků "posílat" k nám, budu mu posílat totéž také něco já. Možná se to ptákům nebude líbit, nebudou prosperovat a jeho byznys jej přestane bavit.
Je to škoda, ale budeme asi zbytek života si vymýšlet naschvály a otravovat si život. Přitom stačilo odhlučnit stěnou, sklem ... Proto prosím, když chcete chovat ptáky, udělejte to tak, aby to sousedům nevadilo. Jde to. Choavtelé se ale rádi chovají bezohledně a kdo nesdílí jejich chovatelské nadšení je "nepřející či závistivý soused". Bezohlednost je ale slovo, nad kterým by se měli zamyslet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.