Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cikáni mi vybírají schránku

Od: kervic odpovědí: 38 změna:
Dobré ráno.Bydlím v domě,kde bydlí cikáni.Brácha mi posílal minulý týden ve středu dopis a do dnešního dne mi nepřišel.Nějakej cikán musel jednoduše nadzvednou dvířka od schránky,vytáhnout ho a ukráct ho.Bylím v nájmu od města.Někdo určitě bude namítat,proč mo ten dopis neposlal dopuručeně do vlastních rukou?Jasně,ale co když mi přijde třeba složenka aby jsem něco zaplatil,nebo,kterou třeba tento týden čekám za přeplatek za vodu a vytáhne ji a já o tom nebudu mít žadné tušení.Nebo co když mi přijde třeba důležitej dopis od banky nebo od známého,nebo od kohokoli jiného,já ho nedostanu a budu mít kvůli tomu problém(Třeba,že jsem se někam nedostavil,nebo jsem třeba musel někam zavolat a podobně)?Jak se proti tomu bránit?Je nějaký způsob obrany?
doplněno 29.06.21 01:23: Jde nějak zabezpečit schránku,aby do ní nikdo nevnikl?Musím si to nějakým způsobem zajistit sám? a když ano ,tak jakým způsobem?Nebo si můžu stěžovat u správcový toho baráku ve kterým bydlím ,aby se tomu problému s tou
vybranous chránkou předešlo a něco s tim dělala?Může s tim správcová něco dělat,nebo mi může říct,že to není její problém?Že se mam třeba přestěhovat?Je to porušení listovního tajemství?
doplněno 29.06.21 01:48: .
zámek
milancukrar uzavřel tuto otázku

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

4x

Správcová s tím nic nenadělá.Není to její starost.S tímto problémem schránky se obraťte na majitele bytu (obec),ale pochybuji,že on by něco podnikl.U nás teda nebydlí cikáni ale romové a jsou to super lidi.Od té doby co se přistěhovali,tak se ani barák nezamyká,vzali si úklid domu a okolí,chodí do práce,děti do škol,do baráku si nedovolí vstoupit žádná bílá vykradačka schránek (ani sklepů).Kdyz je takhle napadáte,tak jistě máte důkazy o tom,že to dělají oni - fotky,video apod.Tak to nahlaste na PČR.Ostatní nájemníci mají taky tento problém? Ostatně chtěl bych vidět jak se někdo snaží vytáhout dopis zrovna z ,,vaší,, schránky.K čemu by mu to bylo?

To dostáváte tolik dopisů,že vybíráte schránku každý den? Já ji vybírám jednou týdně a vždycky mám ještě dost času si vyzvednout i uložený dopis na poště. Net máte a účet u banky ne? - jaký je problém si nechat posílat přeplatky zpět na účet? Radu máte -P.O.BOX.Jednou týdně si ho zajdete vybrat a máte klid.

Stejně mi to celé povídání přijde jako noční blábol od někoho nudícího se.Rady dostanete,ale hned píšete proč to a to nejde.A jestli vás to nebaví číst,tak to nečtěte.Nikdo vás k tomu nenutí.Nebo máte cikána s pistolí u hlavy a nutí vás to číst?

Ten problémovej tady bude asi někdo jinej než ti podle vás cikáni.Čau.

@mnd tak tak, souhlas!
kervic
hodnocení

Tak vám teda děkuji za skvělé rady.Takže si podle vás mam do schránky nebo nad schránku nainstalovat kameru,kterou druhej den už nenajdu.To je bomba.Minulej měsíc mi přišlo sipo,který bylo napůl vytažený a roztrhaný...To stejně mi jednou přišel přeplatek za elektřinu(složenka)Malý cikáňata to vytáhla,zmačkala a druhej den to hodila do schránky.Sotva mi to ženská na poště proplatila.Jasně to byla listonoška přeci...měla dlouhou chvíli,tak se vyřádila.Ani náhodou.Malý 10 letý čmoudi se nudí a tahají to ven.Sotva to umí číst a baví se tím.Kdo jinej by to dělal.U vás možná bydlí slušný romové,ale tady u nás bydlí nepřizpůsobivý přičmoudlíci.Nechápu,co má znamenat s tou pistolí u hlavy?to tím chcete naznačit,aby mě tu ještě někdo popravil?To je docela nemístné.Nazdar
kervic
hodnocení

Ještě namítněte,aby jsem se přestěhoval...Co já by jsem se měl stěhovat.Já by jsem s nima chtěl vycházet,jenomže jsou tak negramotní,že to nejde.Jsem tady doma.Nikoho si nevšímam,protože když vidim z okna co dělají kolem baráku za nepochopitelný věci,tak jsem pochopil,že s nima nenavážu nejaký přatelský vztah.Tady ty čmoudi se mi hnusí.Banda negramotú

hodnocení

3x

Ale noták, proč hned krádež?

Mne chodí dopisy klidně i 10 dní a to z města do města vzdáleného 18km.

coze
hodnocení

3x
kervic
hodnocení

Když mi to zaplatíte a instalujete,tak žádný problém...

stajny
hodnocení

2x
Jdi na poštu a udělej si tam "schránku". Budeš tam mít vše, co ti kdo pošle.
kervic
hodnocení

To tam budu lítat každej den,jestli tam něco nemam?
kervic
hodnocení

To je otrava...Nezdá se Vám?Máte asi p0štu za rohem že?

cutora
hodnocení

2x

Každá rada drahá, rozumná rada není, navíc každá odpověď je podle vás stupidní.

Co tu nepadlo je odnos - zdarma.

Box asi nebude pravé ořechové. Vyplatí se hlavně pro firmy. Vy asi tolika zásilek nebudete mít a navíc se platí.

ceskaposta.cz/...

Existují poštovní schránky, kde není přístup zhora a zásilky nelze vytáhnout. Nejsou až tak drahé.

alza.cz/...

Odstěhovat se z problémové části města?

Porušení listovního tajemství od nenechavých rukou to je, ale kde budete koho chytat a dokazovat, že dopis otevřeli a přečetli? Když jste nikoho za ruku nechytil, /krádež/ a nevíte, kdo co komu vyzradil z případného přečteného dopisu.

----------------------------

Používat více e-maily, přeplatky a jiné poukázané finance posílat přímo na účet.

nov
hodnocení

2x

Prosím admina o uzavření dotazu. Děkuji

kervic
hodnocení

Asi tak...milion komentářú a jen 1 slušná rada.Nechápu,proč lidi odbočujou od tématu a píšou samý hovadiny.To tu neni aspoň jeden rozumnej člověk.To se můžu zeptat ledničky o radu

hodnocení

2x

Zajímavý dialog, ani jsem nechtěla vstupovat. Ale nedalo mi to a uvidím, zda mě taky znectíte, nebo mi poděkujete. Když za nic jiného, aspoň za můj čas.

Stát se to může. Pokud je to jen dopis, vznikne škoda spíš morální. Pokud je to složenka, kde byste měl dostat peníze: nikomu jinému než Vám ty peníze nevyplatí. Klient se musí prokázat OP, na složenku se z něj opisuje číslo.

Horší je, pokud máte Vy někomu něco platit. Složenka se ztratí, Vy o tom nevíte, nezaplatíte, narůstá penále, až může dojít k nepříjemným sankcím. Na poštu do P.O.Boxu chodit nechcete. Máte tedy 2 možnosti:

1/ Pořídit si na dveře do bytu pevnou kovovou schránku, dost hlubokou, aby zásilka spadla na dno. K tomu je klíček, zamykat a hotovo. Ze dna Vám papír nikdo nevytáhne. Tyto schránky se koupí okolo 1.000 Kč.

2/ Vyříznout si do vchodových dveří úzký otvor. Za něj si dovnitř do bytu přidělat schránku. Dopis spadne do schránky a máte ho doma. Nikdo Vám ho nevezme, to by musel rozřezat dveře.

Pokud jste šetrný člověk, stačí vyříznout do dveří jen ten otvor, schránku žádnou. Zásilky Vám otvorem propadnou do Vaší chodby na podlahu. Ale to nevadí, seberete si je. Budou ovšem u Vás doma a nikdo se Vám na ně nedostane.

Tak co na to říkáte, člověče nespokojený? *slunce* Jaga.

mnd®
hodnocení

1x

...Malý cikáňata to vytáhla,zmačkala a druhej den to hodila do schránky...Jasně,vytáhnou,zmačkají a druhej den hodí zpátky do schránky.Proč by to házeli zpátky,když si s tím můžou zapálit táborák za barákem?
...Malý 10 letý čmoudi se nudí a tahají to ven.Sotva to umí číst a baví se tím.Kdo jinej by to dělal... Aha takže důkaz žádnej,ale hned odsoudit.

Tak když jsou malý,tak si dejte schránku 2m vysoko.Teď napište,že si donesou štafle,aby se podívali kdo že to píše.

PS: no a nebo se odstěhujte a nebudete je muset kontrolovat z okna.Na moje děcka koukat pořád někdo z okna,tak si budu o něm myslet ža bude asi nějakej dost divnej.

Asi ,,muž,, co si neumí poradit.

kervic
hodnocení

Celej den sedim u okna a pozoruju je...Nic jinýho nedělam,protože nemam televizi ani xbox a další věci,se kterýma zabíjim čas.Přemýšlím o tom,že si za okno dam kamerový systém a budu je nahrávat,aby když si odskočim,aby mi nic neuniklo...Celej den sem přilepenej u okna a strašně mě baví koukat na to,jaký to jsou dementi.Proberte se Moravský naftový dole.Kdo jinej by to kradl ze schránky než oni.Asi si to taham ze schránky sám ne?Nebo to dělá pošťačka,protože i když mě nezná a v životě jsem s ní nemluvil,tak je na mě zasedlá...Přestěhovat by jste se měla vy.Radši nebudu psát kam...Raději olusťte tady tu diskuzi,nebo by se to mohlo ještě zvrtnou v nějaký zbytečný konflikt a mohlo by nás to oba mrzet.O vaše rady a názory nestojim a z vysoka na vás...vy víte co...vy si taky určitěnedokážete poradit se spoustou věcí co si budem povídat.Kdyby jsem si s tim dokázal poradit,tak to sem asi nepíšu a nežádal by jsem o radu.Určitě jste sem taky psal\a a žádala o radu ostatní a taky vám nikdo nepsal že jste trouba,že si neumíte piradit nebo snad ano?
mnd®

Z lidma z baráku se nebavim a nevšímam si jich.Nechci s nima mít nic společnýho.Jsou to nevychovaný hulváti(jak děti,tak dospělý)

Celej den sedim u okna a pozoruju je...Nic jinýho nedělam

...

Tak už je jasný kdo je tady divnej

kervic
hodnocení

Moravský naftový důl je celej divnej...Sem celej žhavej na to pozorovat bandu negramotnývh čmoudú,jak dělají před barákem bordel.

hodnocení

1x

Prosím Vás nekrmte už tohoto, trolla!

kervic
hodnocení

Jo,nekrmte ho!

kervic
hodnocení

Jenomže to neni po prvý co se to stalo

Tak si zařiďte v místě bydliště P.O. BOX a máte klid.

ceskaposta.cz/...

kervic
hodnocení

To mi v baráku nebo před barákem kde bydlím udělají schránku?Co když to ty čmoudi poškodí nebo vypáčí?Nejsou tady žadný kamery...Jam pak budu vysvělovat poště,že ten box je na odpis?.To si musim pořídit za vlastní peníze,když mam byt od města?Jestli ten POBOX budu mít na poště,tak jak zjistim ,že tam ma poštu,když mi nějakej přičmoudlík vybere upozornění o tom,ze mam v POBOXU dopis?

kervic
hodnocení

Má prosím někdo z Vás rozumnou radu?unavuje mě předčítat stupidní odpovědi
...Děkuji za pochopení

Rad tum máte několik ale zřejmě to nejsou rady co chcete slyšet!

hodnocení

0x

Možná dopis ukradla Česká pošta. Aktuálně - dopis z Prahy do Prahy odesláno 18.6., doručeno 25.6. ..

nov
hodnocení

0x

Ostatním nájemníkům v domě poštu nekradou? Pak by šlo domluvit se se sousedem i doručovatelkou, aby vaši korespondenci házela do jejich poštovní schránky.

kervic
hodnocení

Z lidma z baráku se nebavim a nevšímam si jich.Nechci s nima mít nic společnýho.Jsou to nevychovaný hulváti(jak děti,tak dospělý)
nov

A vy jste anděl *andel*.

kervic
hodnocení

Kvítko z čertovo zahrádky...

krtek6
hodnocení

0x

vyjma letáků se dopisy vkládají do schránky na fest...a schránka je blbuvzdorná a nejde z ní jen tak nic vytáhnout...

kervic
hodnocení

Stačí nadzvednout dvířka.Je tam dost velká škvíra,aby se jí dalo vytáhnout psaní...
jericho

na fest? To by mě zajímalo co to má znamenat. Zrovna minulý týden jsem vytahoval z naší schránky dopis normálně kudy se vhazuje ty feste

krtek6

tak já mám zabudovanou schránku na placato...a z tama nejde nic..dvířka tomu brání...

makk
hodnocení

0x

Legální způsob obrany v podstatě neexistuje. Trestný čin to není, přestupek s bídou, spíš nějaké narušení občanského soužití, což by měla řešit obec, ale oni všechno zapřou a důkazy nemáte.

kervic
hodnocení

Co tam dát natáhlou pastičku na myši nebo udělat nějakou past?Až tam bude někdo hrabat,tak sklapne...To by si to možná dotyčný příště zapamatoval když mu to zpřeráží hnáty.Komu si ten dotyčný pak bude stěžovat,že hrabal do cizí schránky a sklapla past?

Zkuste to a odnesete to jen vy-tedy pokud se povede a opravud pastička zlomí prst!Ješt dostanete ublížení na zdraví.

Jen tak mimo vy jste teda oprvadu de... nebo troll a navíc se nudíte.Nuda Vám leze na mozek a vymýšlíte pitchoviny!

kervic
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 29. 06. 2021 08:34:54
zde se chováme slušně.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]