Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit barvivo z černého rybízu z trička?

Od: babajaga® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

včera jsme jeli z návštěvy dcery přes vesnici proslavenou dobrou zmrzlinou. A děda hned chtěl. Vybral si vanilku - černý rybíz. Jenže měl takřka nové bavlněné tričko - žluté. Na něm má teď na prsou a břiše fialové skvrny od černého rybízu. Vypadá to jako od inkoustu. Hned jsem to doma přeprala, mydlila, použila i jar, ale nejde to odstranit.

Máte nějakou radu, jak odstranit barvivo z černého rybízu? Jinak budeme triko muset vyhodit. *bzum*

Děkuji - Jaga.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Krásný den, Jaguško.
Zkuste tyto tipy, zcela jistě budou účinné :)
loveshellac.ru/...

mate59
27.06.21 09:24
hodnocení

2x

A Vanish?

Na čersvé skvrny to funguje, na zaprané to bude horší

rrrr
hodnocení

2x
Jago zkus prostředky z DM ta jejich značka DenkMit, žlučové mýdlo, zelený kyblíček s práškem na skvrny. Vypere.to vše, zrovna nedávno jsem pral ještě ke všemu bílé prostěradlo od borůvkové přesnídávky a v poho se to vypralo
hodnocení

Děkuji, schovám si tuto dobrou radu na příště. O skvrny u nás není nikdy nouze. :) Jaga.

id
hodnocení

0x

Jak odstranit nevím, ale jak dát do použivatelného stavu vím. Natrhat hrst černého rybízu, na triku provázkem udělat suky a v hrnci zahřát na přijatelnou teplotu. Dědeček bude mít nové batikované triko. :)

hodnocení

Děkuji za rady. Zkusila jsem to kdečím, podle Wampíka. Skvrny jsou sice ještě znát, ale jsou bledší. Snad časem zmizí úplně.

Dědovi už nikdy nekoupím zmrzlinu. Když tak jenom suchý rohlík, tím se snad nezamaže. *smich2* Jaga.

Jaguško, mám radost, že se tipy osvědčily.
Ono to jistě ještě vybledne, věřím tomu.
A dědovi nekupujte rohlík, ale CITRÓNOVOU *smich*
Tu bílou variantu.

oldi
hodnocení

0x
Odstranit pomocí domácích proprostředků.
lifestyle-cs.cosmetius.co/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]