Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuna - jaký má denní a noční režim

Od: ludmila* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, už možná vím, jak na kunu, nevím, jaký má kuna režim. Kdy můžu vše utesnit, když nevím, kdy vyráží z naší půdy ven? Abych ji neuvěznila, ale naopak zabránila vstupu. Díky všem.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vacsinou je to nocne zviera, vidam ju na fotopasci. Chodi medzi 0:00 a 4:00.

V lese som ju ale videl aj cez den.

hodnocení

1x

Kuna je aktívna večer a v noci. Na lov bude vyrážať za súmraku, prípadne až po zotmení. Cez deň sa schováva.

S utesňovaním prajem veľa šťastia a pevné nervy.

hodnocení

1x

Mrtvá kuna.Dobrá kuna.

Vůbec bych neřešil a nemilosrdně ničil.Je to škodná nejhrubšího zrna.

Ano,není to "humánní" ,ale kdyby jste viděli,co mi ta mrcha udělala v motorovém prostoru na zánovním autě.Kdy mi rozkousala a roztrhala celej tapecírung na víku motoru + všude nas...no a smrad a nanosila si tam jídlo a,...a to vůbec nemluvím o odnášení vajíček.Kdy v době,kdy má mláďata dokáže za den odnést i 8 vajec.

Chápu,že je to zvíře a řídí se instinkty a neřeší,že tohle může a tohle nemůže dělat.Ale z tohohle mého pohledu plně chápu třeba chovatele ovcí versus vlci a podobně...

Takže sečteno podtrženo.Sklopec,ale tam ta moc nechodí,jen mláďata.Stará je chytrá.

Železa mám nastražená také,ale kvůli našim kočkám je nemůžu dávat na ideální místa,kde by se mohly také chytit.Takže jen namísta,kde se dostane pouze kuna a i tak se chytí kuna vyjímečně.

Osvědčila se mi vejce otrávená fridexem. Injekční stříkačkou trochu obsahu vejce odsaju a doplním červenou chladící kapalinou.trvá to docela dlouho,z hruba týden vejce mizí a mizí a pak najednou klid.

Jenže brzy.Nejpozději další rok,uvolněné teritorium nahradí další kuna.

Je to boj.

Takze macky su ok, ale kuna je skodna a treba ju zabit tak, aby trpela po skonzumovani otravy? Co ked napriklad mne budu vadit vase macky, lebo zeru vtaciky a nasypem im nejaky kvalitny jed? To by sa vam pacilo?

juelen
hodnocení

0x
Taky chytám u nás řádí jak za lehneme a je klid kolem 10:00 10:30 11:00 až do rána jednu jsem chytil tak jsem se radoval asi tři vteřiny až do doby než kolem chycené ve sklopci začala skákat druha. A mohla se z toho zbláznit a křičela na celou ulici takže teď mám ještě naliceno na tu druhou ale mám velké obavy že ta už se do sklopce nechytí holt vigonez z Polska a plašička to jistí
Kuna - jaký má denní a noční režim

hodnocení

0x

Řekl bych, že kuna si z vás bude dělat prdel, protože se zařídí podle sebe. V noci s baterkou na ni čekat snad nehodláte? Budete v noci lézt po střeše a zadělávat díry?

juelen
Inženýrskej,vy jste mě špatně pochopil. Mam tu párek kun. Hned za barákem v sousedovic dřevníku. V noci delaji bordel přelézají přes pletivový plot který rachtá. Vyvaluji se v kytkach vysazenych v nedavne realizaci zahrady od zahradníka za stovky tisíc. Já je respektuju,alw nechci je tu, ničí mi zahrádku. S baterkou na ně rozhodně nečekám, nýbrž s policenym mysliveckým sklopcem na kuny a návnadou. Jedna byla již odchycena viz fotodokumentace a osvezena 20 km od mista bydliště, vypuštěná do volné přírody. Teď ještě dostat tu druhou potvoru
juelen
Avšak diky bohu,ze nerabuji strechu a jeji izolaci. Sice novostavba hodláme říci ze dobře utěsněná ale kuny jsou svině,staci jim malá škvírka

Sklopec snad nemá otevírací a zavírací dobu jako v obchodě*smich*, takže je nezávislý na časovém rozvrhu kuny a když jí tam dáte vejce, tak si pro to přijde a nemusíte zrovna vědět kdy aby jste jí přivítala se šampusem v ruce*smich*

juelen
Já nikde nenapsal,ze ji čekám s baterkou. Dle hluku jsem psal čas, který pei setmění vychází ze svého hnízda v sousedovic dřevníku.

ale já neodpovídám na vaše komenty ale na dotaz paní Ludmily

72mona
hodnocení

0x

Ono to nejde úplně přesně určit. Určitě jsou aktivní v noci zhruba kolem 22.00 - 03.30 možná 04.30. Ale v době, kdy mají mladé, se to liší. Já potkala 3 kuní mrňata těsně po deváté večer. Chovaly se jako kočky. Stejně tak je možné je vidět i přes den. Teď zrají třešně, takže neodolají. Ale asi záleží na lokalitě. Ve městě to bude jiné než v klidné části. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poznat kunu na půdě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]