Nejste přihlášen/a.
Kuna je aktívna večer a v noci. Na lov bude vyrážať za súmraku, prípadne až po zotmení. Cez deň sa schováva.
S utesňovaním prajem veľa šťastia a pevné nervy.
Mrtvá kuna.Dobrá kuna.
Vůbec bych neřešil a nemilosrdně ničil.Je to škodná nejhrubšího zrna.
Ano,není to "humánní" ,ale kdyby jste viděli,co mi ta mrcha udělala v motorovém prostoru na zánovním autě.Kdy mi rozkousala a roztrhala celej tapecírung na víku motoru + všude nas...no a smrad a nanosila si tam jídlo a,...a to vůbec nemluvím o odnášení vajíček.Kdy v době,kdy má mláďata dokáže za den odnést i 8 vajec.
Chápu,že je to zvíře a řídí se instinkty a neřeší,že tohle může a tohle nemůže dělat.Ale z tohohle mého pohledu plně chápu třeba chovatele ovcí versus vlci a podobně...
Takže sečteno podtrženo.Sklopec,ale tam ta moc nechodí,jen mláďata.Stará je chytrá.
Železa mám nastražená také,ale kvůli našim kočkám je nemůžu dávat na ideální místa,kde by se mohly také chytit.Takže jen namísta,kde se dostane pouze kuna a i tak se chytí kuna vyjímečně.
Osvědčila se mi vejce otrávená fridexem. Injekční stříkačkou trochu obsahu vejce odsaju a doplním červenou chladící kapalinou.trvá to docela dlouho,z hruba týden vejce mizí a mizí a pak najednou klid.
Jenže brzy.Nejpozději další rok,uvolněné teritorium nahradí další kuna.
Je to boj.
Řekl bych, že kuna si z vás bude dělat prdel, protože se zařídí podle sebe. V noci s baterkou na ni čekat snad nehodláte? Budete v noci lézt po střeše a zadělávat díry?
Sklopec snad nemá otevírací a zavírací dobu jako v obchodě, takže je nezávislý na časovém rozvrhu kuny a když jí tam dáte vejce, tak si pro to přijde a nemusíte zrovna vědět kdy aby jste jí přivítala se šampusem v ruce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.