Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka - oddlužení

Od: miky* odpovědí: 15 změna:

Mám otázku. Možná je hloupá, nevím, proto se ptám, jestli někdo nevíte řešení.

Jsme s manželem docela zadlužení, máme půjčky asi ve výši 250 tisíc a rádi bychom si vzali hypotéku a nechali si postavit malý domek cca za 1 500 000 Kč. jenže v současné situaci nikde neprojdeme. Pozemek také nemáme.

Slyšela jsem o tom, že je možné oddlužení a zároveň hypotéka a potom se splácí pouze ta hypotéka. Při oddlužení bychom na splátku hypotéky dosáhli. Nevíte o tomto někdo něco? Nemáme ani majetek k zastavení, chtěli bychom ručit tím domkem, co by banka zafinancovala. Je to možné? Půjčí i na pozemek nebo je to jen na stavbu?

Děkuji za každou odpověď, radu.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

co myslíte oddlužením? Že byste se zřekli svých závazků? To ne opravdu nejde. Lze jen vyhlásit bankrot a pak se opravdu zbavite svych zavazku, ale myslim, ze prichazite o vseskery majetek a jeste par let splacite (ale daleko mene nez puvodne)

Snad myslite konsolidaci (slouceni) hypotek a v tom pripade vam k tomu reknou sve v kazde bance, kde to nabizi. Myslim, ze urcite KB to nabizi ;)

hawatt*
jneže v současné době nelze vyhlásit bankrot na fyzickou osobu, až nabude účinnosti insolvenční zákon, což je 1.1.08
miky*
hodnocení

Už jsem odpovídala, ale nikde to tu nevidím.

Asi jsem to předtím špatně napsala. Konsolidaci nemyslím, vím, co je konsolidace. Myslela jsem např. Americkou hypotéku. Ta poskytuje hypotéku na bydlení, ale i úvěry na cokoli, jenže se musí ručit majetkem, který ten dotyčný klient už vlastní.

My bychom museli ručit tím, co se teprve postaví.:( Navíc dávají úvěry pouze na 20 let. Zatím jsem zjistila, že to, co potřebujeme, poskytuje nějaká AE.s.r.o Nabízí hypotéky na stavby domů i zadluženým atd...Nevím, jak to mají přesně promyšlené, ale splatnost je až 40 let, podle věku klienta. Chceme tam zajet, tak jsem zvědavá.*frajer*

Ještě abych to dovysvětlila. Zkrátka..potřebovali bychom hypotéku nebo jakýkoli, ale vysoký úvěr, abychom mohli postavit domek a zároveň z něj polatit všechny dosavadní dluhy. Nakonce by se splácel jen ten jeden úvěr, takže např. 1 500 000 na dům + 200 000 Kč na ty dluhy. Celkově by to bylo výhodné na tu dobu splácení a určitě by se to utáhlo lépe, než nyní. Nyní hlavně žádnou hypotéku nedostaneme s těmi úvěry.*hi*Snad jsem to teď vysvětlila lépe. Zkrátka by nás ta banka musela brát jako bychom neměli žádný úvěr, schválit nám např. 1 700 000 Kč a z toho ty stávající úvěry poplatit a za zbytek postavit a ve finále platit jen jeden tento úvěr.

Ta AE s.r.o to snad takto dělá. Samozřejmě, že ty peníze nikdo nedostane do ruky, ale vše financuje banka na základě smluv a faktur.

Znáte někdo tuto společnost? Jinak dělají i exekuce, odhady, refinancují různé nevýhodné úvěry, hypotéky atd...Hypotéky jako takové nabízí až do výše 150% z ceny.

pujcka od s. r. o.? to bych musel byt blazen... za rok muze byt v likvidaci a k vam prijdou, abyste svuj dluh uhradili do 3 mesicu a jste na dlazbe ;)

Myslim, ze me hawatt poupravi, ale urcite ti pujcku od sro nedoporuci!

al bunda*

Já se domnívám, že tazatelka je, slušně řečeno, velmi naivní, jestliže se domnívá, že jí nějaká instituce půjčí dva milióny na "ksicht"...
Hezký den.

miky*
hodnocení

Možná jsem naivní, já se tady prostě jen ptala.

Jeden finanční poradce mi tady ale potvrdil, že takové hypotéky existují. Jen se v tom nepohybuji a nevím, kde bych takovou půjčku získala.

Vysvětloval mi to tak, že banka prostě staví ten dům jako ze svého a já splácím a nemá co ztratit, protože když prostě vynechám jedinou splátku, tak je dům k prodeji a ta banka za tu novostavbu dostane i 3 miliony, i když stavba bude stát jen 1 500 000 Kč. Takže na tom vlastně banka může spíš vydělat.

JInak děkuju za rady, i když jste mi moc nepomohli. Děkuju za odpověď na s.r.o, je to tak, takže na tu kašlu.

sro je fakt spatny, nestoji to za to riziko. Jako varovny prst vidim i to, ze se specializuji na exkuce.

Jinak pujcka 250tis, kterou mate bych bral jako zanedbatelnou. S tou nemuze byt zadny problem (pri konsolidaci).

Neverim, ze dokazete postavit dum za 1,5 mil, ktery obratem ruky prodate za 3mil... i maly dum Vas bude stat cca 2 mil (bez pozemku) a jen v okoli velkeho mesta napr. Prahy, Brna, Plzne apd bude mit takovou hodnotu jinak opravdu ne. A to ne hned, ale za par let.

V dobe postaveni ma hodnotu stavby + pozemku + max 10%. Jinak by vsichni postavili dum a hned ho prodali. Rocne by pak vydelali 1,5mil (jeden rok/jeden dum) ;)

miky*
hodnocení

Ta společnost má webovku www.ae-cz.cz jestli to sem teda smím napsat, snad ano. Pokud do toho někdo vidíte, mrkněte se na to a poraďte, ju? Děkuji.
al bunda*

Zase.. Je to společnost s ručením omezeným (viz Clayman). A stejně bude chtít záruky. Kdyby to fungovalo tak, jak si to představujete, dělá to každý - tedy to, že si půjčí a ručí tím, na co si půjčil. Praxe je ovšem taková, že bance nejdříve musíte prokázat, že úvěr nepotřebujete a až potom jej možná můžete dostat. jestli Vás mrzí klidný život, jděte do toho, V případě, že budete muset rychle splatit, skutečně si to užijete.
Co takhle žít podle toho, na co mám? Já vím, není to moderní, ale zapomeňte na to, že dluhy se neplatí. A ujišťuji Vás, že tahle "eseróčka" si na Vás dokážou skutečně "smlsnout". Naučil vás někdo ve škole počítat? Třeba kolik stojí dvoumilionová hypotéka celkem?
Mě osobně dluhy děsí, byl jsem tak vychován. Váš způsob uvažování mne naprosto fascinuje. IMHO domnívám se, že Vaše představa přefinancování stavby a dluhů se mi jeví jako zcela mimo realitu. Může se stát, že skončíte bez domku a přesto budete mít dluhy v plné výši.
Ale kdo chce kam...?
Hezký den.

miky*
hodnocení

Takhle může opravdu mluvit jen ten, kdo problémy s penězi nikdy neměl. My začínali z ničeho a na vše, co máme v bytě a i na auto, jsme si museli půjčit, jinak bychom neměli ani základní věci...

Tohle by bylo docela řešení. Záleží na smlouvě, pokud v ní bude zaneseno vše, co tam být má, nevidím v tom problém. Stejně si to ale všechno ještě promyslíme. Má nás navštívit jejich pracovník, tak uvidíme, co nám nabídne.

Jinak, kdybychom na tu splátku neměli - určitě by nás ani nekontaktovali. Všechno jsme si řekli a oni nám nabídli hypotéku za 8 - 9 tis měsíčně, takže mám představu kolik stojí 2 mil půjčka. Znám hodně lidí, co mají hypotéku na 2 miliony a platí přibližně stejně. Všechno je o smlouvě, jak mi tady také někdo odepsal, tak uvidíme. Rozhodně nejsem hloupá a vyslechnu nejprve nabídku, potom se poradím s právníkem a pak se teprve rozhodnu, jestli do toho jít nebo ne. Vy jste asi takovej ten chytrolínek, co jen uráží ostatní a přitom je sám zajištěný od rodičů, že? Takové štěstí mi, bohužel, nemáme.

výtka
Upozornění od sys al bunda 20. 09. 2007 22:36:53
Miky neposuzujte mne podle sebe. Děkuji.
Hezký den.

no nevim. Oni podepisi smlouvu kdykoliv je vyhodna pro ne, ne pro vas. Klidne vas za rok oskubou, pak nechaji 2 roky byt a pripomenou se s uroky, ktere za tu dobu naskaci. A to uz nezaplati ani baron.

Ja zacinal temer od nuly, 250 km daleko od sveho domova. Nemel jsem to stesti, ze bych bydlel u rodicu a vydelal si na svuj novy domov a teprve pak zacal platit vsechno sam. Takze penez si vazim a proto se snazim veci videt velmi strizlive ;)

Miky,
nerad bych se Vás dotknul, ale připadáte mi velice naivní. Al Bunda nikoho neurážel, pouze upozornil na problémy s tím spojené. Pokud si půjčíte od s.r.o. (= společnost s RUČENÍM OMEZENÝM), může se stát, že společnost za rok nebude existovat a vy budete muset NEPRODLENĚ splatit VEŠKEROU DLUŽNOU částku. Bude jedno, jakou budete mít smlouvu.
Další věc je ta, že splátka 8-9 tisíc na 2 miliony je z říše sci-fi. Při velice dobrém úroku 3,5% na 30 let je splátka 8980,-. Když pominu fakt, že velice přeplatíte, je tady nebezpečí, že se úrok, a tím pádem i splátka, bude postupem času zvyšovat. A vemte jed na to, že se zvyšovat bude.
Americká hypotéka je produkt, který umožňuje pořízení si čehokoliv (na rozdíl od klasické). Tím byste mohli skutečně uhradit jak půjčky, tak dům. Hypotéka se to jmenuje proto, že se ručí nemovitostí. Oproti klasické hypotéce bývá více úročena. Jelikož ale nemáte nemovitý majetek, můžete nanejvýš koupit dům dokončený, tento v rámci koupě zastavit, ale nepočítejte s tím, že získáte 100% odhadní ceny. Tj. něco stejně musíte doplatit.
Neberte ve zlém, co jsem zde napsal. Také jsem začínal z ničeho a na všechno jsem si musel vydělat. Půjčoval jsem si ovšem minimálně.
miky*
hodnocení

Nezapomněla jsem nikdy platit své dluhy. Vždy jsem zaplatila, co jsem zaplatit měla. Nevím, co jste myslel tím, abych zapomněla na to, že dluhy se neplatí.

Počítat mne ve škole naučili. Vím, kolik je splátka na 2 mil hypotéku. Netvrdím, že jim věřím vše, co mi řekli a řeknou na schůzce, kterou máme smluvenou. Psala jsem, že si vše vyslechnu, potom se poradím s právníkem a pak se teprve rozhodnu co a jak.

Jinak oni mají, údajně, podle své webobé stránky, hypotéky až na 40 let. Nevím, proč by nebylo možné, aby splátka byla 8 - 9 tis/ měs.

Přímo se specializují na nízké splátky, nabízí pomoc zadluženým, lidem v registrech pro neplatící, refinancují nevýhodné úvěry, nabízí hypotéky lidem s nízkou bonitou atd...Neříkám, že všemu věřím, hloupá nejsem. Nejdřív si vše zjistím a až potom se rozhodnu! Jsem sice jen zdravotní sestra, ale počítat umím, to se nebojte, pane Al Bundo!

Nesoudím Vás podle sebe, nevím, jak jste na to přišel...kdybych tak činila, nenapsala bych Vám to, co jsem napsala. Omlouvám se, jestli jsem se Vás dotkla, to na závěr.

Děkuji všem za názory, víceméně souhlasím. Jsem přesto zvědavá na osobní schůzku. Potom napíšu.

jj, dej vedet. Bacha na ustni sliby, ktere nejsou na papire ;)

lucka*
hodnocení

0x
Mám perfektní finanční poradkyni, která zpracovává hypotéky a podobně pro všechny větší banky (ČS, KB, RB, MPSS, Liška...), tím pádem může porovnávat, kde projdete a kde kolik přeplatíte a podobně. Je opravdu fantastická. Nevím, odkud jste - ona z Prahy. Mohu ji vřele doporučit! Pokud byste chtěli info, tak se napiště.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]